Jetten broers verkopen werf

De gebroeders Marcel en Sander Jetten hebben hun aandelen in hun werf Jetten Shipyard in Sneek verkocht. De broers willen zich minder met het management, maar meer met het bouwen en ontwikkelen van schepen bezighouden.

Jetten beach

Algemeen directeur Jeannot Grim heeft de aandelen overgenomen en bouwt samen met de broers verder aan een internationale werf. Sinds het winnen van de European Power Boat of the Year Award 2015, groeide in 2017 de internationale belangstelling voor de werf en daarmee de werkdruk. Vanaf de oprichting van de werf in 1997 liepen er zo’n 300 schepen van stapel.

Op de werf doen ze het liefst zo veel mogelijk zelf: 'Twintig jaar geleden ben ik samen met mijn broer Sander een jachtwerf begonnen, nadat we jarenlang voor derden hadden gewerkt. Boten ontwikkelen en bouwen vinden we allebei het mooiste dat er is. Het managen van een steeds maar groeiend bedrijf leidde de aandacht daar steeds verder van af. Door de verkoop van onze aandelen kunnen we ons nu weer helemaal concentreren op waar we het beste in zijn,' aldus Marcel Jetten. Marcel blijft zich richten op ontwikkeling en bouw van custom jachten. Sander Jetten legt zich naast engineering verder toe op het onderhoud en de refit van motorjachten.