Verborgen Italiaanse parel Procida

Het Italiaanse eiland Procida is een van de kleurrijkste trekpleisters uit het Middellands Zee gebied.

Corricella

Op steenworp afstand van Napels vormt het samen met Capri en Ischia de Flegreïsche eilanden. Waar Capri en Ischia iedere dag overspoeld worden met massatoerisme, ontspringt Procida tot nu toe deze dans. Het eiland moet het niet hebben van de jetset, theatrale barok of grootste monumenten. Het siert zich juist door de charmante Italiaanse eenvoud. Verwacht dan ook geen grote winkelstraten, maar enkel kleine winkeltjes met veelal lokale producten.

Wie met de boot aankomt bij de haven van Corricella wordt direct getrakteerd op een kleurrijke muur van huizen. De haven ligt vol met kleine vissersbootjes. Op de kade tref je dan ook veel vissers aan die hun dagvangst verwerken of hun netten repareren. Heel veel verser krijg je de vis niet op je bord als je besluit om in een van de restaurants te lunchen of dineren. De bewoners leven voornamelijk van wat er op het eiland groeit of wat ze uit zee halen. Heel veel anders kan ook niet, want de bevoorrading per boot is erg kostbaar. De wijn komt van het vaste land, maar limoncello is er in overvloed.

Een echte aanrader is het uitzicht vanaf de Terra Murata. Het hoogste punt van het eiland. De vesting werd gebouwd als bescherming tegen indringers

in de 15e eeuw. Het is een hele klim, neem dus voldoende water mee. Voor wie van ongerepte natuur wil genieten, kan via de brug in het zuidwesten naar het onbewoonde eiland Vivara. Het eiland staat bekend om haar mooie flora.