5 interieurtips voor een krappe hal

Hoe klein je hal ook is, er valt altijd wat gezelligs van te maken. En een gezellige hal staat gelijk aan een warm welkom in je huis. Ook is de hal de juiste plek voor een paar praktische woonaccessoires zoals de kapstok en de schoenenkast.

Woonidee

Vijf interieurtips voor in een krappe hal: 

1. Vind de juiste plek voor je kapstok

Een kapstok past altijd. En is onmisbaar; op een stoel of op de trap zorgen jassen alleen maar voor rommel. Bovendien worden ze er vies en kreukelig van. Gelukkig zijn er kapstokken in alle maten en vormen; je hoeft alleen maar de juiste kapstok op de juiste plek te hangen. Weinig loopruimte? Kies voor een brede kapstok die slechts een paar centimeter diep steekt, zodat je jassen over de hele muur verdeeld worden. Heb je een ongebruikte hoek? Zet er een staande kapstok neer. Ook onder de trap, op de muur naast de trap of aan de meterkast is vaak plaats voor compacte modellen. 

2. Maak gebruik van spiegels

“De hal is al zo klein, daar past niet óók nog een spiegel in.”, is vaak de gedachte. Begrijpelijk, maar spiegels zijn echt de moete waard: ze nemen nauwelijks (loop)ruimte in en maken je hal toch aanzienlijk groter en lichter.

3. Wees niet bang voor een extra meubel

Als je graag wat meer sfeer in je hal wil aanbrengen is een decoratief meubel de aangewezen optie. Een slanke sidetable hoeft helemaal niet veel ruimte in te nemen, maar staat geweldig in combinatie met een bijpassende spiegel. En het is een fijne plek om je sleutels of portemonnee te bewaren. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, dus je kunt je hal er echt een persoonlijke touch mee geven. 

4. Berg je schoenen netjes op

Ook hier is de gedachte vaak: “de hal is al zo klein, daar past helemaal geen schoenenkast in.” Speur eens op het internet en je zult verrast zijn wat er past. Schoenenkasten die slechts 15 centimeter diep steken, maar waarin je zó 8 paar kwijt kunt. Bovendien wordt je gang alleen maar krapper en onrustiger wanneer je ervoor kiest je schoenen los op de grond of trap neer te zetten. 

5. Maak je ruimte groter met sfeerverlichting

Een leuke manier om je hal een beetje ruimer te laten lijken is met behulp van sfeerverlichting. Werk in de lengte of in de hoogte – gebruik bijvoorbeeld je kerstverlichting- om diepte te creëren. En het zorgt meteen voor een gezellige entree.