Dit is Team Brunel

Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt.

Team Brunel

Shipper Bouwe Bekking: Ik ben klaar, het team is klaar, laat de race maar beginnen. We zijn het laatst aangekondigde team maar ik ben blij met mijn team. Dit zijn de zeilers die ik denk dat we nodig hebben in deze race. Als je me twaalf weken geleden had verteld dat dit onze selectie zou zijn dan had ik daar ook direct voor getekend. Ik heb het volste vertrouwen in iedereen.” 

Team Brunel bestaat voor Leg 1 uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler.

@gallery(5)

Naast de negen aankondigde zeilers beschikt Team Brunel over een selectie van reserve zeilers. Juanpa Marcos is reeds aangekondigd maar Bekking heeft de beschikking over nog een aantal andere zeilers. De veteraan die aan zijn achtste deelname begint weet als geen ander dat doorwisselen noodzakelijk zal zijn in deze wedstrijd. Bekking: “De race is een uitputtingsslag, zowel fysiek als mentaal. Het is goed om af en toe wat kleine veranderingen in de crew door te voeren. Op deze manier weten we zeker dat we met een frisse blik naar de materie blijven kijken. Het hele team weet dat. De zeilers die we daarvoor op het oog hebben weten dat en die zullen we aankondigen op het moment dat het zover is. Een voetbalteam stelt ook niet het gehele jaar door dezelfde 11 basisspelers op.”