Mini superjacht Van den Hoven 1850

Van den Hoven Jachtbouw in Nederland heeft haar gloednieuwe motorjacht Executive 1850 onthuld. De 1850 is speciaal ontwikkeld voor mensen die hoge eisen stellen aan kwaliteit, comfort, prettige vaareigenschappen en ruimte.

Van den Hoven 1850

Design 

Het ontwerp volgt de herkenbare lijnen van de eerder dit jaar geïntroduceerde en succesvolle Executive 1500 Mk2. Elegantie, kwaliteit en ruimte zijn de trefwoorden die het tijdloze ontwerp kenschetsen. Dit motorjacht is volledig nieuw ontworpen door yacht designer Arnold de Ruyter, in samenwerking met John van Leuwen. De Nederlandse bouwkwaliteit geeft de Executive 1850 een enorm degelijk en veilig gevoel. Dit maakt het motorjacht uitermate geschikt voor uitgebreide trips dwars door Europa. Maar ook de Britse eilanden vormen geen obstakel voor dit schip. De nieuwe eigenaren hebben gekozen voor een blauwe kleur die de lijnvoering recht doet. Al met al is deze lichtblauwe 1850 een opvallende en moderne verschijning.

Ruimteaanbod 

In het interieur van dit motorjacht is veel aandacht besteed aan de best mogelijke combinatie van ruimte, licht, comfortbeleving en aanblik. Zo zijn het achterdek, de salon, de keuken en de stuurstand op één niveau samengebracht, waardoor men eigenlijk altijd met elkaar in contact is en kan blijven. De nieuwe raampartijen geven een ruime 360 graden uitzicht op de omgeving en zijn prachtig verwerkt in het casco. In de salon zijn de ramen automatisch te verduisteren en zorgt het grote elektrisch bedienbare schuifdak voor frisse lucht en zon in het interieur. De rvs schuifpui is over de gehele breedte te openen, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien.

Comfort 

De motorruimte van de 1850 is prachtig ingedeeld en zeer ruim. Teneinde het geluid zoveel mogelijk te dempen, is de gehele motorruimte geïsoleerd met hoogwaardige machinekamerisolatie en afgewerkt met wit aluminium gaatjesplaat. Trillingen worden zoveel mogelijk geëlimineerd door de zware uitvoering van de romp en de overbrenging van de motoren op de assen. Deze zijn tevens voorzien van een homokinetische koppeling. Binnen is genoeg ruimte voor zes slaapplaatsen, verdeeld over drie comfortabele hutten. Twee toiletten en twee badkamers completeren het interieurcomfort. De master cabin heeft zelfs een ‘walk-in closet’ en een ‘walk-in shower’. Hier begint het superjacht-gevoel echt vorm te krijgen. De overzichtelijke keuken is van alle gemakken voorzien en halverwege de trap naar beneden is op verzoek van de eigenaren een luxe wine cooler geplaatst. Buiten garanderen de brede gangboorden een makkelijke doorloop. Het zwemplatform is via twee symmetrische trappen goed bereikbaar en geeft tevens toegang tot de ruime motorruimte.

@gallery(7)

Vaareigenschappen 

De stuurstand heeft ruim zicht rondom, is in de salon opgenomen en is van alle moderne navigatieapparatuur voorzien. Twee 300 pk Volvo Penta dieselmotoren zorgen in combinatie met de boegen hekschroef voor een probleemloze voortstuwing en goede wendbaarheid, waardoor langere tochten voor de eigenaren comfortabel blijven. Met een lengte van 18,70 m, een doorvaarthoogte van 4,30 m, een diepgang van maar 1,40 m en CE-keur A is het een veelzijdig motorjacht, bestemd voor heel Europa. Door de wegklapbare mast is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. 

Flexibiliteit 

Van den Hoven bouwt in staal en daarmee hebben klanten veel inbreng in de wijze waarop hun motorjacht uitgevoerd wordt. In feit is op basis van het bestaande exterieurontwerp alles bespreekbaar: het aantal hutten, badkamers, algemene indeling, stoffering, materiaalkeuze, kleurencombinaties, motorisering en verder natuurlijk alle denkbare opties die het leven aan boord nog comfortabeler maken.

Prijs/kwaliteit 

De kwalitatief hoogstaande en goed doordachte 1850 is een sterk aanbod in het segment 18 tot 20 meter dat zich met name ook onderscheidt door de zeer concurrerende prijs. Je vaart al een Van den Hoven 1850 Executive vanaf 1.599.950 euro excl. BTW.