Bezoek het minst bezochte land ter wereld

Een tropisch eiland in de Stille Oceaan heeft afgelopen jaar slechts 2000 internationale toeristen welkom geheten, blijkt uit data van de World Tourism Organisation. Dat maakt Tuvalu het minst bezochte land ter wereld.

strand

Onze collega's van Lonely Planet doken in een rapport van WTO, waaruit bleek dat Tuvalu in 2016 het laagste aantal internationale reizigers ontving van alle landen waar deze informatie wordt bijgehouden. Een schril contrast met het meest bezochte land, Frankrijk, waar bijna 83 miljoen internationale toeristen op afkwamen, gevolgd door de Verenigde Staten met 76 miljoen. De rest van de top tien, op volgorde: Spanje, China, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Mexico, Thailand en Turkije.

Tuvalu bestaat uit drie rifeilandjes en zes atollen, gelegen in de Stille Oceaan tussen Hawaï en Australië. Het ligt in de buurt van andere eilandstaten zoals Vanuatu, Fiji en Amerikaans-Samoa. Het grootste eiland is het lange en smalle eilandje Fongafale, met een oppervlakte van slechts 2,8 vierkante kilometer. Op dit eiland bevindt zich ook de landingsbaan waar de weinige reizigers aankomen. Er wonen op dit palm- en strandeiland maar ongeveer 10.000 mensen.

De toerisme-organisatie van Tuvalu verzekert dat een reiziger in Tuvalu een “opvallende cultuur van atoleilandvolken zal zien, die hard werken om hun unieke sociale omgang, kunst, architectuur, muziek, dans en legendes te bewaren.” Helaas kampt Tuvalu - net als vele andere eilandstaten, met de stijgende zeespiegel en klimaatverandering.

Meer tropische eilanden en reisinformatie? Ga surfen in Caribisch Barbados!