Vanquish 54: een betrouwbare krachtpatser

Vanquish Yachts is een snelgroeiende werf. In de zomer van 2017 lanceerde de scheepswerf de haar nieuwe vlaggenschip de VQ 54, Nautique mocht mee tijdens de proefvaart.

Vanquish 54

Ibiza staat bekend als feesteiland met hippiecultuur, maar Ibiza is ook de samenkomst van luxe en dat vinden we onder andere in de havens. Tussen de superjachten van de Blue Marlin Marina ligt de Ibizavloot van Vanquish Yachts. Zes prachtige powerboats met party-allure van Nederlandse bodem. Standaard is de VQ54 uitgerust met twee MAN I 6 zescilinder motoren, van 800 pk per stuk. Samen zijn ze goed voor een snelheid van 45 knopen. Nautique stapte aan boord van de gloednieuwe Vanquish 54 voor een proefvaart. Je leest het volledige Scheepsprofiel in Nautique 5, in onderstaande video alvast een voorproefje.

Vanquish Yachts

Met zijn voorliefde voor slimme technologie startte Tom Steentjes in 2012 met Vanquish Yachts. Voordat hij met de werf begon, had Tom een bedrijf dat leverde aan de fastfood industrie. Zijn efficiëntie in productie nam hij mee naar de werf en in 2013 was het eerste ontwerp klaar voor een proefvaart. Daarop volgden al snel andere modellen voor verschillende klanten. Voor elk een eigen ontwerp, maar alle met eenzelfde aluminium romp als basis. Volgens Tom is alles mogelijk, maar geen van de boten zou precies hetzelfde moeten zijn als een andere.