Winner Yachts weer terug?

Winner Yachts krijgt hoogstwaarschijnlijk een tweede leven en vestigt zich in Duitsland. De voormalige dealers van Nordic Yachting uit Neustadt willen het Nederlandse merk overnemen.

Winner Yachts

Winner Yachts werd hard getroffen door de crisis en eind augustus van vorig jaar failliet verklaard. Christoph Becker en Henning Klaus Neumann zijn de voormalige dealers van Winner Yachts in Duitsland en zien nog steeds heil in de ontwerpen van Winner. Het tweetal heeft de ambitie om de merkrechten en vormen van Winner Yachts Nederland over te nemen en de productie in eigen hand te nemen.

De bouw van de jachten verplaatst Winner Yachts GmbH naar Polen, waar in eerste instantie alleen de Winner 8 en Winner 9 worden geproduceerd. Allebei verkrijgbaar als standaardversie en als prestatieversie met wedstrijd-georiënteerde uitrusting. Of de Winner 10 en Winner 12 ook in productie worden genomen hangt af van de resultaten van de Winner 8 en Winner 9. Ook over de productie van het recent gepresenteerde ontwerp van Simonis-Voogd, de Winner 11, kunnen de Duitsers nog niks beloven. 

Winner Yachts GmbH is van 28 oktober tot en met 5 november aanwezig met een Winner 9 op de Hanseboot in Hamburg om hun toekomstplannen te presenteren.