Baglietto verkoopt haar nieuwe 55m superjacht

Het nieuwe 55m Baglietto motorjacht is verkocht aan een Europese eigenaar. De bouw van het jacht was al gestart, maar nu is het ook daadwerkelijk verkocht.

Baglietto

Het jacht dat is ontworpen door de Italiaanse designer Francesco Paszkowski. Volledige details zijn op dit moment vertrouwelijk, maar het is bekend dat het schip accommodatie voor 12 gasten in zes luxe hutten heeft. Andere voorzieningen zijn een grote beach club en een zonnedek van 160 vierkante meter. Het staal- en aluminiumjacht gaat naar verwachting tijdens het vaarseizoen van 2019 te water.

"Dit 55 meter project is de derde order die Baglietto in de afgelopen acht maanden heeft verworven,” zegt CEO Michele Gavino van Baglietto. “Een tijd waarin we ook twee nieuwe projecten hebben gepresenteerd die ons gerenoveerde assortiment zullen voltooien: een restyling van de 46 meter Fast en een gloednieuw 70 meter jacht van Mulder Design. We werken met grote inzet aan onze producten om steeds hogere kwaliteit te waarborgen, daarnaast ligt er een voortdurende focus op onderzoek en ontwikkeling. Op deze manier kunnen wij onze klanten een gevarieerd en veelzijdig assortiment aanbieden. We hebben de mogelijkheid om het jacht te bouwen voordat het al daadwerkelijk verkocht en dat maakt een snellere levertijden mogelijk.”

Cornelius Gerling, jachtmakelaar van Edmiston & Company, heeft de verkoop op zijn naam geschreven. “We hebben samen met het Baglietto heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het jacht precies voldoet aan de eisen van de klant. Het is een lang en nauwgezet proces geweest, maar een zeer plezierige.”

Een ander project die de werf in La Spezia, Italië, momenteel ontwikkeld is de 43,65 meter Baglietto 10226. Volgens planning komt dit schip ook in 2019 te water.