Vestas Data Analytics Partner voor de Volvo Ocean Race

Voor de 2017-2018 editie van de Volvo Ocean Race is Vestas de Data Analytics Partner voor de gehele race.

Windmolen

Het Deense bedrijf is de grootste leverancier van windturbines ter wereld met 38.000 gemonitorde windmolens waarvan elke turbine waardevolle informatie over het klimaat verzameld. Hierdoor heeft het bedrijf een van de grootste databanken over ons klimaat. De meer dan 50 miljoen atmosferische observaties per dag worden gebruikt door verschillende metrologische diensten. Deze databank geeft informatie waarmee het race management van de Volvo Ocean Race aan de slag kan. 

CEO van de Volvo Ocean Race Anders Runevad, “We zijn trots dat we samen werken met Vestas en met haar kennis over windenergie de race beter kunnen analyseren. Aangezien windenergie en zeilen met elkaar verbonden zijn is het fantastisch dat we de informatie van Vestas kunnen gebruiken om te begrijpen hoe zeven Volvo Ocean 65 schepen hun koers plotten tijdens de 45.000 mijl route rond de wereld.”

Jordi Neves, chief Digital Officer van de Volvo Ocean Race, “wind energie is vitaal voor Vestas net als het is voor onze zeilers. Door gebruik te maken van de kennis van Vestas is het voor ons mogelijk meer informatie aan Race Control en aan ons publiek te geven voor de start van elke etappe. Ik ben erg blij met deze samenwerking. Van team partner naar Data Analitcs Partner voor de duur van deze race.” 

Naast haar kennis over wind draagt Vestas ook bij aan de nieuw gevormde task-force “new-thinking". De groep richt zich op de ontwikkeling en ontwerpen van een nieuwe generatie schepen.