Bouwmeester verkozen tot beste zeilster ter wereld

Olympisch zeilster Marit Bouwmeester is in Puerto Vallarta, Mexico verkozen tot tot beste zeilster ter wereld.

Marit Bouwmeester

Voor de Rolex World Sailor of the Year Awards 2017 nam ze het op tegen het Braziliaanse 49erFX-duo Martine Grael en Kahena Kunze, de Arubaanse freestyle en slalom windsurfster Sarah-Quita Offringa en de Spaanse Nacra 17-zeilster Tara Pacheco.

Ondanks veel blessureleed aan het begin van dit jaar heeft Bouwmeester er een ongekend sterk jaar op zitten. Na het olympisch goud in Rio de Janeiro vorig jaar, veroverde de 29-jarige zeilster in augustus 2017 in eigen land de wereldtitel. Twee maanden later voegde zij daar in Barcelona ook nog de Europese titel aan toe. Daarmee is de zeilster regerend Olympisch-, Wereld- en Europees kampioene in de Laser Radial-klasse.

Zeilsport domineren

Bouwmeester heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: de zeilsport domineren. Met de resultaten van het afgelopen jaar en de titel voor beste zeilster ter wereld is ze inmiddels een heel eind op weg. De resultaten haalt ze samen met haar broer Roelof, die afgelopen maandag werd verkozen tot coach van het jaar.

“Als zeiler heb ik alles gewonnen: worldcups, EK’s, ik ben drievoudig wereldkampioen en ik heb twee olympische medailles met als absoluut hoogtepunt olympisch goud in Rio 2016. Met de titel ‘World Sailor of the Year’ is mijn erelijst helemaal compleet. Dat is een prijs die je niet kan winnen, maar die je ontvangt. Het voelt als een erkenning voor alles wat ik gewonnen heb. Ik ben super trots en ik vind het een hele grote eer”, aldus een gelukkige Bouwmeester. “Ik wil graag iedereen bedanken die altijd in mij heeft geloofd en die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan mijn carrière.”

 
Marit Bouwmeester Interview | 2017 Female Rolex World Sailor o...

? | Hear from your 2017 Female ROLEX World Sailor of the Year, Marit Bouwmeester ???⛵️? #RolexWSOY #worldsailingawards

Geplaatst door World Sailing op dinsdag 7 november 2017

Peter Burling beste zeiler ter wereld

Bij de mannen ging America’s Cup winnaar stuurman Peter Burling (NZL) er met de award vandoor. Burling zeilt momenteel met het Nederlandse Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Hij wist meer stemmen te behalen dan de Australische Glenn Ashby  en de Fransmannen Thomas Coville en Armel Le Cleac'h.