De zeven grootste superjachten van Nederlandse bodem

Samen met Italië is Nederland ’s werelds grootste speler op het gebied van luxury yachts. De kracht van de Nederlanders zit hem in de kennis en samenwerking in eigen land. De Nederlandse bouwers hebben een prachtig internationaal portfolio.

Superjacht

7. Nirvana | 88,5m / 290,4 ft

De laatste van dit lijstje, maar zeker niet de minste. Nirvana is ontworpen door Azure Naval Architects en Oceanco. Het zes dekken hoge superjacht heeft een bijzonder 7,5 meter zwembad, met een in hoogte verstelbare vloer. De master suite heeft een panoramisch uitzicht over het voordek en is compleet met kantoor, privé-dek en spa zwembad. Aan de gasten is ook gedacht, er is plaats voor 12 gasten in de vijf VIP-kamers.

Nirvana ©Oceanco

6. Equanimity | 91,5m / 300 ft

Equanimity is een van de weinige superjachten die in het bezit is van de Passenger Yacht Code (PSC), wat betekent dat er 36 gasten aan boord mogen verblijven. Voor Oceanco zelfs de eerste met dit certificaat. Er zijn voldoende gastenverblijven aan boord, met twee VIP-rooms met uitklapbare balkons. Om in shape te blijven is er een ruime gym met daarnaast een sauna.

Equanimity ©Guillaume Plisson

5. Aquarius | 92m / 301 ft

In stilte glijdt Aquarius door het water. Volgens Feadship is het jacht het stilste dat zij in het jaar 2016 hebben gebouwd. Het schip werd in opdracht van de Amerikaanse miljardair Steve Wynn gebouwd, die al meerdere jachten liet bouwen. Het interieur is beïnvloed door zijn horeca- en casino-achtergrond. Aan boord is ruimte gemaakt voor een deel van zijn uitgebreide privé-kunstcollectie die onder meer bestaat uit schilderijen van Picasso, Van Gogh, Monet en Matisse.

Aquarius ©Feadship

4. Faith | 96,55m / 316 ft

De ruime boeg heeft voldoende plek voor het landen van een helikopter, benedendeks is een garage ingericht om een Bell 429 WLG-helikopter voor acht personen te stallen. Naast het 2,5 meter diepe zwembad op het zonnedek is een houtoven geïnstalleerd om heerlijke pizza’s in te bakken, of in te laten bakken. Faith is wederom een prachtontwerp van Feadship.

Faith ©Feadship

3 Madame Gu | 99m / 324 ft

Madame Gu is het op één na grootste superjacht van Feadship en betreedt met haar 99 meter het podium op de derde plaats. Na vier jaar bouwen werd ze in 2013 gelanceerd. Het schip beschikt over twee garages voor tenders van 11 meter. En niet te vergeten een gecertificeerde helikopteropbergplaats.

Madame Gu ©Feadship

2 Symphony | 101,5m / 333 ft

In 2015 leverde Feadship haar grootste superjacht tot nu toe, de 101,5 meter lange Symphony. Het jacht haalt een topsnelheid van 22 knopen en heeft ruimte voor 20 gasten in haar hutten. Het schip heeft twee bioscopen, waarvan een zich buiten op het brugdek bevindt. Een zes meter lang zwembad op het main deck is niet het enige bad voor verkoeling, naast het helikopterplatform kunnen opvarenden ook een frisse duik nemen. 

Symphony ©Feadship

1: Jubilee | 110 m / 360 ft

Met haar 110 meter is Jubilee het grootste in Nederland gebouwde superjacht tot nu toe. Het is de tweede samenwerking tussen bouwer Oceanco en de jonge Russische exterior designer Igor Lobanov. Eerder bouwden zij de 86 meter lange Amore Vero. De bouwer richt zich sinds 2002 op 80 meter plus jachten en heeft er inmiddels 16 succesvol te water gelaten. Het vlaggenschip biedt op haar acht dekken ruimte aan 30 gasten in 15 luxe hutten. De in samenwerking met Azure Naval Architects ontworpen romp zoeft met een topsnelheid van 18,5 knopen door het water.

Jubilee ©Oceanco