Zeil mee met de nieuwe regatta in Kroatië

Van 9 tot en met 16 juni 2018 wordt de eerste editie van de Dutch Sailing Regatta gezeild in Kroatië. Een initiatief van ervaren Nederlandse wedstrijdzeilers. Een uniek uitgangspunt voor deze regatta is dat er gezeild wordt met identieke wedstrijdjachten.

Dutch Sailing Regatta

Na jarenlang verschillende regatta gevaren te hebben in binnen- en buitenland. Misten we een regatta waarin een goed walprogramma gecombineerd wordt met echt wedstrijdzeilen. Ons doel is om mensen een week volledig te ontzorgen op een ongedwongen manier. Een uniek en krachtig wedstrijdprogramma hoort daar ook bij.

Een dag kan er zo uit zien: Je wordt ’s ochtends wakker in een prachtige baai, eerst een duik in het azuurblauwe water. Gebakken eieren met spek is vandaag het ontbijt. Op naar de startlijn, na een paar overstagjes is iedereen scherp en klaar voor de start. Einde van de middag vaar je tevreden een nieuwe onbekende en mooie baai in. Daar kom je samen met alle andere zeilers. Om onder het genot van een koud biertje te lachen over wat er allemaal die dag gebeurd is. Misschien nog even een duik voordat je aan tafel gaat om de vers gevangen vis van het lokale restaurant op te eten. Stel je dat nou eens voor, een hele week met je vrienden en gelijkgestemden.

De deelnemende teams zeilen gedurende 4 dagen in drie verschillende eenheidsklassen. Iedere racedag start met een korte up & down wedstrijd, in de middag wordt er een langebaanwedstrijd gezeild naar een nieuwe bestemming. De race bezoekt in totaal 4 plaatsen om ook het vakantiegevoel te voeden.

Spinnakeren onder de zon

Uitstekend walprogramma

Deelname aan de regatta is meer dan alleen sportief zeilen. Het sociale programma is voor alle deelnemers uitstekend verzorgd. Tijdens de dagelijkse prijsuitreiking is het happy hour en zijn drinks included. “Wij vinden het belangrijk dat er een gezellige sfeer hangt. Dat heb je al snel met zeilers, maar wij verzorgen een mooie setting waarin iedereen na de wedstrijden samenkomt,” vertelt initiatiefnemer Lars. “Wedstrijdzeilen is meer dan alleen op het water zijn, daar hoort ook bij dat je aan het eind van de dag je ervaringen kunt delen en mensen leert kennen op een ontspannen manier. Halverwege de week organiseren we een Beach BBQ voor alle deelnemers. En we sluiten de regatta af met een closing diner party.”

Dutch Sailing Regatta Kroatië

Race mee 

De teams hebben de keuze uit twee type jachten, een 38 en een 55 voet racejacht. Met het 38 voet wedstrijdjacht kan er worden ingeschreven met en zonder spinnaker. Deelname aan de regatta is mogelijk met een compleet team of als individu. De deelnemers die zich individueel aanmelden zeilen onder begeleiding van een ervaren wedstrijdschipper en vormen samen een team. Kijk voor meer informatie en inschrijven op https://dutchsailingregatta.com