Cadeautips voor de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur, maar wat doe je wie cadeau? Nautique geeft je inspiratie voor zeven cadeaus voor belangrijke mensen in je leven.

Riva

Betaalbare Riva

Rond de feestdagen verschijnt altijd een hoop prullaria. Maar waar wij wel van gecharmeerd zijn, is deze betaalbare Riva. Het collectorsitem is een schaalmodel van de Aquariva en is uitgevoerd in het originele eiken- en mahoniehout van het ontwerp. Het bootje gaat gepaard met een gedetailleerd boekje over Riva en nautische terminologie om kinderen te inspireren. Maar in dit geval begrijpen we dat papa het bootje gewoon voor zichzelf houdt. De Aquariva is voor € 170,- hier te bestellen. 

Tijd voor een feestje

Hét cadeau om in een formele outfit een grappig element tevoorschijn te laten komen. Het merk Deakin & Francis maakt de meest leuke manchetknopen, van raketten en helikopters tot trompetten en gitaren. Gelukkig voor de fanatieke botengek – een broer of goede vriend - zijn er ook een aantal met een speedboot. De manchetknopen zijn gemaakt van sterling zilver.

€ 325 // mrporter.com

Op hoog niveau

Een horloge dat altijd tot in de perfectie is afgewerkt, gemaakt door de meest getalenteerde horlogemakers en altijd herkenbaar. Audemars Piguet maakt horloges van het hoogste niveau. Deze heeft een robuuste elegantie, door het roestvrije staal, de blauwe wijzerplaat en de grote chronograaf tellers.

€ 24.900 // audemarspiguet.com

Ouderwets gezellig

Eén van de oudste bordspellen van de wereld en daarom vast en zeker bekend bij (groot)vader. Dit Backgammon - ook wel beter bekend als Tric Trac of Triktrak - bordspel van William & Son is zowel aan de buiten- als binnenkant geheel gevoerd met leer. Bijna zonde om mee te spelen…

€ 2.510 // williamandson.com

Onverwoestbare tablet

De Getac F110 is misschien wel de sterkste tablet van het moment. Het Amerikaanse leger was er in ieder geval van overtuigd en bestelde meteen 9.783 exemplaren. Een betrouwbare gadget, die zelfs van de missies heelhuids terugkeert. De zeer solide tablet heeft een stevig 11,6” inch Gorilla Glass II scherm en is uiteraard waterdicht. Ideaal voor aan boord en het overleeft ook de extreme temperaturen tijdens een tripje door de woestijn. De Getac F110 heeft een geheugen van 4 GB en een opslag van 128 GB.

€ 1.850 // getac.com

Multi-tasker

J. Crew geeft de nautische top een update naar de feestuitvoering. De Bretonse strepen op deze J. Crew zijn gehuld in pailletten, waardoor moeders er altijd hip bijloopt, zowel tijdens een feestje of een dagje op de boot. De top is van zijden en heeft een oversized pasvorm.

€ 425 // net-a-porter.com

Gepakt en gezakt

Met deze oranje lederen tas zorg je ervoor dat je partner up-to-date is van de laatste trends. Daarbij komt nog het leuke nautische detail in het logo van J.W. Anderson. De tas is van zacht textuur leer en heeft een afneembaar schouderhengsel en ketting, zodat hij op verschillende manieren te dragen is.

€ 1.010 // j-w-anderson.com

Geschenk uit zee

Met de natuur als grootste inspiratiebron, maakt Aurélie Bidermann voor het gelijknamige merk prachtige juwelen. Deze ketting is van 18kt goud en heeft een met de hand geverfde zeeschelp als pendant. Een perfect cadeau voor je zus of een goede vriendin. Is blauw niet de kleur die bij haar past? Niet getreurd, want er zijn zes kleurvariaties.

€ 470 // aureliebidermann.com