Superjacht Ciao in Nederland voor refit

Het Nederlandse Moonen Shipyards heeft de refit van superjacht Ciao gecontracteerd. Het 29 meter lange jacht werd in 2007 gebouwd en is nu terug op de werf in ‘s Hertogenbosch.

Superjacht Ciao

"We zijn heel blij dat de eigenaar ervoor heeft gekozen om Ciao speciaal voor deze refit van de Middellandse Zee naar Nederland te laten varen", zegt servicemanager Eckly Hendriks. "Moonen levert vakmanschap en de eigenaar is erg scherp op de detail en perfectie. We kennen alle ins en outs van het schip. En het feit dat Moonen de mogelijkheid heeft om het schip tijdelijk in Nederland te importeren was ook gunstig voor de eigenaar."

Stabiel schakelen

Het superjacht Ciao, voorheen Nilo, krijgt onder meer nieuwe CMC zero-speed stabilisers. Deze bevorderen het schakelen van hydraulische stabilisatie naar elektrisch stabilisatie. Daarnaast voeren de technici van Moonen ook uitgebreid onderhoud uit op de aandrijving en het pitch-propeller-systeem. Standaard refit werkzaamheden zoals nieuwe antifouling en het vervangen van anodes neemt de werf ook op zich.

De totale refit duurt ongeveer acht weken. Ciao overwinterd in de geacclimatiseerde hal van Moonen, om daarna terug te keren naar warme oorden.