VMG en Morozov Yachts bundelen krachten

Tim van Daal, directeur van VMG Yachtbuilders BV, en Alexander Morozov, directeur van Morozov Yachts, hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk een reeks moderne en neoklassieke performance zeiljachten te bouwen en op de markt te brengen.

Agile

VMG opereert vanuit een ultramoderne faciliteit in Enkhuizen, waar het aangepaste en semi-aangepaste jachten produceert van 42 tot 82 voet onder de merken Puffin en Agile. VMG heeft ook een jachtservicelocatie in het centrum van Enkhuizen. Morozov Yachts bouwde aangepaste aluminium en composiet zeiljachten op hun eigen werf in Sint-Petersburg, Rusland. In 2005 begon het bedrijf het werk uit te besteden aan verschillende scheepswerven in Nederland en later in Polen.

Russisch Nederlandse samenwerking

VMG Yachtbuilders wordt de exclusieve bouwer van conceptontwerpen van Morozov Yachts, zoals de moderne Pilothouse Cruiser Soler 38 ft-55ft en de klassieke pilothouse J-serie M-series van 40ft tot 60ft. De jachten worden gebouwd in aluminium of composietmaterialen. Olivier van Meer Design is als maritieme architect bij deze samenwerking betrokken. Morozov Yachts wordt verkoopagent voor de Russische markt voor de Agile, ontworpen door Simonis Voogd Design.

De eerste full-carbon Agile 42 is op 23 september dit jaar met groot succes gelanceerd door VMG Yachtbuilders.