Golfparadijs Indonesië

Met verkleumde handen een balletje slaan? Dacht het niet. Met 150 banen is het warme Indonesië is een waar golfparadijs aan zee, tussen de bergen en in de jungle. 

Batam Island

De golfbanen zijn aangelegd in de prachtige natuur van Indonesië, je hebt uitzicht op de zee of op vulkanen en kunt zomaar midden in de jungle staan. Tel daar de luxe van de prachtige resorts, zonzekerheid, gastvrije bevolking en overheerlijke Indonesische keuken bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke golfvakantie. Wij zetten vier van de mooiste banen op een rijtje. 

Ria Bintan Golf

Op een steenworp afstand van Singapore ligt het idyllische Bintan Island, de ideale plek voor een ontspannen golfvakantie. Te midden van ongerepte stranden, azuurblauwe zee en tropisch woud, vind je het Ria Bintan Resort. De twee prachtig aangelegde 18-hole golfbanen van dit resort, ontworpen door Gary Player, zijn misschien wel de allermooiste van heel Indonesië. Of je nu voor de oceaan- of junglebaan gaat, de uitzichten zijn zonder uitzondering fenomenaal. 

Bintan Lagoon Resort

Een ander schitterend golf resort in het noorden van het eiland is Bintan Lagoon. Dit resort van ruim 300 hectare biedt 470 luxe suites en villa’s en tal van activiteiten voor jong en oud. De twee 18-hole golfbanen zijn ontworpen door de wereldberoemde golfprofessionals Jack Nicklaus en Ian Baker-Finch. Is niet iedereen in je reisgezelschap golffanaat? Geen probleem, ook zij zullen zich prima vermaken. Je kunt er snorkelen, stuiteren op een bananenboot, een potje tennissen of lekker tot rust komen in de spa. 

Batam Island

Het buureiland van Bintan, Batam, is onder golfers ontzettend populair. En dat is ook niet zo gek, er zijn wel zeven internationale golfbanen te vinden. Eén van de mooiste is de Palm Springs Golfbaan, die met 228 hectare grond en 27 holes eveneens de grootste is. Groene heuvels, bossen, strand, palmen en mangrovebomen. Je komt het allemaal tegen op deze baan. Er worden hier jaarlijks grote toernooien georganiseerd, die golfers uit de hele wereld aantrekken. 

Bogor, Java

Bogor ligt op 55 Km afstand van Jakarta op het eiland Java en is met indrukwekkende vulkanen en uitgestrekte theeplantages en rijstvelden een hele andere wereld. Golfliefhebbers zijn bij de Rancamaya Golf en Country Club aan het juiste adres. Op de baan zijn verschillende meren te vinden, die met watervalletjes met elkaar verbonden zijn. Het  prachtigeuitzicht op de Salak vulkaan geeft het spelen op deze baan net dat beetje extra. Heb je een dagje rust nodig?  Breng een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor, die in 1817 door de Nederlanders geopend werd. Met ruim 10.000 planten behoren ze tot de grootste botanische tuinen ter wereld.