Bouw nieuwe locatie Feadship Amsterdam gestart

Een belangrijke mijlpaal in de bouw van de vierde scheepswerf van Feadship. Het eerste beton is in het reusachtige droogdok gegoten. Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal genodigden.

Feadship Amsterdam

Naar Amsterdam

De nieuwe werf komt in hartje Amsterdam. Eind 2018 beschikt de werf naast het droogdok ook over een hal waarin superjachten tot 160 meter worden gebouwd. Tevens kunnen bestaande schepen hun refit in het droogdok ondergaan.

De werf in Amsterdam wordt de tweede locatie van Royal Van Lent, die ook haar werf op de Kaag zal blijven gebruiken. De beide werven zullen hetzelfde managementteam en dezelfde bedrijfsstructuur delen. De 450 medewerkers in de bouw en refit van schepen worden uitgewisseld tussen beide locaties als dit nodig is. "De gemiddelde lengte van de superjachten die we bouwen blijft groeien. Het merendeel van de lopende projecten ligt boven de 80 meter en er is een duidelijke trend om nog groter te worden,” vertelt Jan-Bart Verkuyl, de CEO van Royal Van Lent. “De beperkingen voor grote schepen van de locaties van de twee oorspronkelijke Feadship-werven in Aalsmeer en Kaag werden gedeeltelijk opgelost door de derde werf die in 2005 in Makkum werd geopend, en deze vierde vestiging in de Haven van Amsterdam zal deze uitbreiding afronden.” Naast de twee Feadship werven van de Koninklijke De Vries in Aalsmeer en Makkum zijn er nu in totaal vier Feadship locaties in Nederland.

Amsterdam verwelkomt de superjachtindustrie 

Amsterdam is trots op het aantrekken van meer jachtindustrie. Volgens Port of Amsterdam zorgt de nieuwe werf indirect voor meer banen. “Het bouwen van deze geweldige schepen in Amsterdam is een uitstekende aanvulling op ons productportfolio. Naast het genereren van nieuwe werkgelegenheid, moedigt het een verdere diversificatie van de activiteiten in onze haven aan,” aldus Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam.

"De beslissing van Feadship om een ​​state-of-the-art pand in Amsterdam te bouwen stimuleert andere werven en leveranciers van de superjachtindustrie om hetzelfde te overwegen,” vervolgt Overtoom. “Als gevolg heeft de Haven van Amsterdam een ​​salesmanager voor de grote jachtsector aangesteld. Het feit dat Feadship een terrein van vijf hectare bezet met een optie voor nog eens 3,8 hectare illustreert hoe we een mooie toekomst kunnen verwachten voor deze glamoureuze industrie in Amsterdam. "