Nieuwe hybride ontwerpen van Perini Navi

Perini Navi start met twee nieuwe duurzame projecten. De 25m Eco Tender en de 42m E-volution. Beide projecten bevatten innovatieve en duurzame technologische oplossingen, waaronder hybride voortstuwing.

Perini Navi

"We hebben deze twee uitdagende projecten met enthousiasme opgepakt", aldus Lamberto Tacoli, voorzitter en CEO van Perini Navi. "Deze nieuwe jachten versterken het aanbod van Perini Navi en behouden tegelijkertijd onze kernwaarden van traditie, kwaliteit en innovatie.”

Hybride tender

Zoals vaak het geval is komt de wens van een duurzame tender ook dit keer van een klant. Het moest een hybride zusterschip worden. Designer Franco Romani boog zich over deze vraag en  ontwierp een kruising tussen een volgboot en een tender. Daarbij werd ook aan familie en vrienden gedacht. Het interieur van de 25 meter lange boot is flexibele in te delen, om gemakkelijk een plekje voor gasten in te richten. Leuk weetje is dat de ontwerper de volledige ruimte opzoekt door twee drones te installeren. Zo kun je afgelegen gebieden verkennen voordat je erheen vaart, is de gedachte hierachter. 

Duurzaam de haven in

Voor de 42 meter lange E-volution is hulp vanaf de andere kant van de oceaan ingevlogen. De Amerikaanse jachtontwerper Jim Pugh zette zich aan de tekentafel van de Italiaanse werf. Het aluminium zeiljacht heeft de elegante lijnen en het stijlvolle comfort waar de Italiaanse werf om bekend staat. Dit in combinatie met een ruime zeilgarderobe, carbon fibre mast en tuigage. We mogen dus wel wat verwachten qua vaareigenschappen van dit jacht. Wind is al duurzaam, maar om de haven in te varen kan de schipper ervoor kiezen om de elektromotor te gebruiken. Dit kan gecombineerd worden met een dieselmotor.