Recordjaar voor Heesen Yachts

Het is een recordjaar voor de Nederlandse superjacht werf Heesen Yachts. Heesen Yachts heeft met Maia haar zesde jacht van dit jaar verkocht en dat brengt de teller op 3,47 gross tonnage in 2017.

Heesen Yachts Maia

Clifford Denn ontwierp het jacht naar rompdesign van Heesen Yachts, maar bracht een aantal ‘mannelijke’ elementen aan. De eigenaar zal een autoliefhebber zijn, want de schermplaten aan het achterdek zijn gevormd naar een ‘Fisker whiskers’ grill en de navigatielichten zijn ontleend aan ontwerpen van klassieke auto’s. Evenals de vloeiende vormen en scherpe lijnen die doen denken aan enkele luxe auto-ontwerpen. De naar voren en schuin aflopende ramen in de stuurhut zijn afgeleid van het design van marineschepen. Het 50 meter lange stalen ontwerp is een echte blauwwater liefhebber. Na haar sea trials in juni 2018, zal het schip Nederland verlaten en aan haar nieuwe eigenaren worden geleverd.

Interieur

Het interieur is ontworpen door Reymond Langton, hij koos voor licht gebleekt eikenhout met contrast van gebeitste walnoot. Het strakke interieur wordt verzacht door het gebruik van licht taupe leer en stoffen in de panelen en de meubels. Daarnaast zorgt de indirecte led-verlichting voor een warme en huiselijke sfeer. Op het hoofddek is een een ruime eigenaarshut ingericht. Daarnaast is er accommodatie voor tien gasten, verdeeld over vijf luxe suites.

Klik op de pijltjes voor meer afbeeldingen

@gallery(25)