Annie Lush mocht even terug aan dek

Nadat Annie Lush tegen de achterste zeereling werd gesmeten door een golf moest ze met een rugblessure in bed blijven. Inmiddels mocht ze even een kijkje aan dek nemen, echt meedraaien in het team lukt nog niet.

Annie Lush

De Britse zeilster Annie Lush kon zich op woensdag 20 december voor het eerst weer een paar uur aan dek vertonen van Brunel. De zeilster lag na een blessure opgelopen dit weekend meer dan 72 uur plat op bed. Op dit moment kan Lush nog niet deelnemen aan het wachtsysteem, maar zorgt ze voor een hap eten en een schone boot.

Schipper Bouwe Bekking: "Annie heeft vandaag twee uur aan dek gezeten. Het was gewoon stil zitten maar ze had in ieder geval wat daglicht en frisse lucht. Ze was even niet gekluisterd aan haar bed, voor haar een grote mentale opsteker. De laatste paar dagen heeft het hele team samen hard gewerkt om zo goed mogelijk voor haar te zorgen. Dat zullen we de komende dagen blijven doen totdat we in Melbourne zijn. Dan nemen de specialisten het van ons over." Na het incident dit weekend is er iedere zes uur contact geweest tussen de artsen aan de wal en de boot.