Dodelijk ongeluk in Volvo Ocean Race

Op vrijdagavond 19 januari finishte Team Sun Hung/Scallywag als eerste in thuishaven Hong Kong. Maar naast feestvreugde speelde zich ook een dodelijk drama af met Vestas 11th Hour Racing.

Vestas 11th Hour Racing

Vestas 11th Hour Racing is zo’n 30 mijl voor de finish in aanvaring gekomen met een vissersboot. Een van de bemanningsleden van de vissersboot kwam hierbij om het leven. Het Vestas 11th Hour Racing team, waarvan niemand gewond raakte, deed een Mayday noodoproep namens het andere schip. Daarmee werd het Hong Kong Marine Rescue Coordination Centre (HKMRCC) gealarmeerd. Vervolgens ondernam het team een opsporing- en reddingsmissie.

HKMRCC informeerde Race Control dat een vissersboot in de buurt 9 bemanningsleden had gered en dat een tiende per helikopter onderweg was naar het ziekenhuis. Daarna bevestigde HKMRCC dat deze persoon was overleden.

Volvo Ocean Race en Vestas 11th Hour Racing richten zich nu op het bieden van onmiddellijke ondersteuning voor alle door het incident getroffen personen. Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek.