Vanquish Yachts tekent partnerschip met TransEquity Network

Vanquish Yachts gaat samenwerken met de Nederlandse investeerdersmaatschappij TransEquity Network. Door deze samenwerking kan Vanquish haar groeiende succes in de markt verder uitbreiden in Europa, Amerika en Azië.

Vanquish Yachts

Directeur Tom Steentjes blijft aan het roer van de in 2013 door hem opgerichte werf staan. De samenwerking is het resultaat van de groei van Vanquish op zowel haar verkoop vlak als de groeiende bekendheid van het merk. De werf met de super snelle aluminium schepen heeft sinds haar succesvolle debuut op de Fort Lauderdale boatshow afgelopen jaar een grote order portefeuille in de wacht weten te slepen. Veel Amerikanen lijken gecharmeerd door de combinatie van een zeer behendig en snel varend schip en het comfort aan boord.

TransEquity Networks, dat is gevestigd in ’s Hertgenbosch, richt zich op middelgrote bedrijven met een aanzienlijk groeipotentieel. De nadruk in de samenwerking zal dan ook liggen op het bieden van praktische ondersteuning. “We erkennen dat we wel wat extra capaciteit konden gebruiken in termen van commercieel en algemeen management”, legt Tom Steentjes uit. “Extra inverstering is altijd nuttig. Het zal ons toelaten ons verder te concentreren op het optimaliseren van onze ontwerpen, technologie en productie. Spectaculaire sportboten bouwen is wat we het beste doen. De ruimte hebben om hierin beter te worden en te kunnen voldoen aan de eisen van de individuele klant inspireert mij het meest.”

Vanquish bouwt momenteel boten tussen de vijf en de 20 meter. De nieuwe samenwerking zal de werf in staat stellen om uit te breiden naar grotere motorjachten.