Heesen verkoopt 60 meter Project Falcon

Project Falcon is het grootste stalen jacht dat tot nu toe door Heesen is gebouwd. Het ontwerp komt van het Nederlandse ontwerpbureau Omega Architects, die een innovatief ontwerpelement in de vorm van vogelvleugel toevoegde.

Project Falcon

De opvallende vorm heeft drie dekken (hoofd, brug en zonnedek) zonder te interfereren met de ononderbroken horizontale lijnen van de glazen ramen. Het resultaat is een sterk jacht van 60 meter met een tonnage van 1.060GT. Kamerhoge ramen en achterdeuren in combinatie met verlaagde bolwerken zorgen voor een panoramisch uitzicht en veel natuurlijk licht dat het enorme interieur overspoelt.

Zestien gasten kunnen worden ondergebracht in vier tweepersoonssuites op het benedendek en een VIP-kamer met een mediaruimte op het hoofddek. Daarnaast is er een VIP-kamer midscheeps op het brugdek en een master-passagiershut op het brugdek achterin ingericht. Deze laatste twee hebben een onbelemmerd 180 graden panoramisch uitzicht en een eigen achterdekterras met een bubbelbad. Veertien bemanningsleden kunnen op discrete wijze alle ruimtes bedienen dankzij gescheiden trappen.

Voortstuwing

Met de aandrijving door twee MTU 12V4000 M65L dieselmotoren, bereikt Project Falcon een topsnelheid van 17,5 knopen, met een bereik van 4200 zeemijlen bij 13 knopen. Dankzij haar Fast Displacement rompvorm is ze extreem efficiënt en uiteraard zeewaardig.

Project Falcon combineert een zeer onderscheidend karakter met Heesens erfgoed van sportieve elegantie. Deze baanbrekende Nederlandse scheepswerf had een recordjaar in 2017 met zes verkochte contracten, Project Falcon is een nieuwe toevoeging die de lat hoger legt voor de snelgroeiende Heesen vloot.