HISWA compleet vernieuwd

Iedereen die zich thuis voelt op het water, kijkt alweer uit naar de start van het watersportseizoen in het voorjaar. Geniet van 7 t/m 11 maart van 50.000m2 watersportplezier in de RAI in Amsterdam.

Hiswa

RAI Amsterdam is ook in 2018 de trotse gastheer van de voorpret. Daar vindt van 7 t/m 11 maart de HISWA Amsterdam Boat Show plaats, het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Op een oppervlakte van ruim 50.000m2 zijn ook dit jaar weer honderden prachtige boten tot ca. 10 meter te bewonderen. En natuurlijk kun je er voor iedere boot of watersport weer terecht voor advies, onderdelen, accessoires, primeurs en handige gadgets. Maar daarnaast gaan er veel nieuwe dingen gebeuren...! Dus jong, oud, beginner of ervaren. Voor iedereen met een interesse in watersport is een bezoek aan HISWA 2018 zeker de moeite waard.

Handige indeling in werelden

Het evenement is overzichtelijk ingedeeld in verschillende watersportwerelden. Van HISWA Zeilen, met (open) zeilboten, daysailers en klassenorganisaties, tot motorboten, RIB’s en buitenboordmotoren in HISWA Speed. Met het grootste aanbod aan sloepen, weekenders en tenders ter wereld kunnen bezoekers in HISWA Sloep altijd de juiste boot vinden om er een dagje of misschien wel langer op uit te trekken.

Alle denkbare watersportspullen

Geen nieuwe boot nodig, maar wel toe aan nieuwe accessoires, onderdelen of onderhoudsproducten? Dan biedt de wereld HISWA Onderdelen & Accessoires uitkomst, voor zowel kleine als grotere boten! In het winkelcentrum HISWA Shop kun je terecht om kleding en andere watersportspullen te shoppen. Daarnaast is er deze editie speciale aandacht voor Lifestyle en Recreatie. Rondom een levendige borrelhotspot vindt de levensgenieter allerlei zaken die het varen nog plezieriger maken.

Funsports Xperience: boordevol actie op het water (vanaf 8 jr.)

Windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, skimboarden, suppen, kneeboarden, longboarden en BMX – de sportieveling vindt alles van zijn of haar gading in de Funsports Xperience. Wegens overweldigend succes in 2017 is deze in 2018 maar liefst twee maal zo groot. Bezoekers kunnen zelf de verschillende sporten uitproberen in de 50 meter lange pool of op simulatoren. Daarnaast presenteren bekende merken hun nieuwste gear. Je kunt de spullen direct testen of kopen en uiteraard ervaringen delen met andere funsporters. Meer info en het volledige programma zijn te vinden op funsportsxperience.nl.

Nieuw op de HISWA

Verschillende succesvolle, jaarlijks terugkerende onderdelen van het evenement, zoals het Demoplein met leerzame workshops over bootonderhoud, het Veiligheidseiland voor informatie over veiligheid op en om het water en het InnovationLAB met veelbelovende watersport start-ups, ontwikkelingen, trends en de genomineerde producten voor de HISWA Product van het Jaar verkiezing zijn weer aanwezig. Maar er is ook een heel aantal spectaculaire nieuwkomers.Strandzuid featuring Haven - Betreed het evenement verrassend via de haven die vol ligt met boten die uitnodigen tot uitproberen. Ook zijn er spectaculaire demonstraties en kun je lekker eten en drinken bij het vernieuwde Strandzuid.HISWA Mainstage – Het kloppend hart van de HISWA, waar inspirerende sprekers in verschillende thema’s bijzondere, handige of leerzame verhalen vertellen. Zo komen o.a. koken aan boord, bekende sporters, avonturen van ontdekkingsreizigers en duurzaamheid aan bod.

Veiling - Bied dagelijks meerdere malen mee op de mooiste watersportspullen en ga met de beste deals naar huis!

HISWA Hebbeding - Een overzicht van tien handige gadgets die het varen nog leuker of makkelijker maken en eigenlijk een musthave zijn voor iedere watersporter.

Meet & Greet - Verschillende meeting points waar je met medewatersporters en experts lekker kunt kletsen en ervaringen kunt delen over jullie gezamenlijke passie.

Voor de jeugd

Ook kinderen kunnen zich op de HISWA volledig uitleven! Buiten in de HISWA Haven worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd en de Funsports Xperience biedt jeugd vanaf 8 jaar volop actie op het water. Op de Zeilschool ervaren jongeren tot 12 jaar hoe het is om op zeilkamp de gaan en bij Optimist on Tour kunnen ze in echte zeilbootjes in een groot indoor bad de eerste kneepjes van de zeilsport leren. Ook zélf een echt bootje (mee)bouwen behoort tot de mogelijkheden. Alles met het doel de kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de watersport! T/m 16 jaar is toegang bovendien gratis.   

Kortom HISWA 2018 de perfecte voorbereiding op het nieuwe watersportseizoen.

PRAKTISCHE INFORMATIEDatum                        

Woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018Locatie                        

RAI Amsterdam, Europaplein 22, Amsterdam

Openingstijden          

Woensdag 7 maart       11.00 – 18.00 uur

Donderdag 8 maart      11.00 – 22.00 uur

Vrijdag 9  maart            11.00 – 22.00 uur

Zaterdag 10 maart        10.00 – 18.00 uur

Zondag 11 maart          10.00 – 18.00 uurToegangsprijzen       

Online

-dagkaart                                      € 12,50

-avondkaart (vanaf 18.00 uur)        €   8,50

-studenten                                   €   7,50

-NS dagretour 2e klas                    € 15,00Aan de kassa/tijdens de beurs:

-dagkaart                                      € 15,00

-avondkaart                                  € 10,00Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang!Meer informatie en kaartverkoop      

www.hiswarai.nl