Robuuste Italiaan

Arcadia Yachts heeft een eigenzinnige kijk op het ontwerpen van jachten. Dat bewijzen ze nogmaals met de nieuwe A105.

Arcadia Yachts

De robuuste lijnen van de A105 zijn een van de handelsmerken van de werf en dat is ook terug te zien in de A105. De semi-planing romp haalt een topsnelheid van 17 knopen. "Dit resultaat werd mede bereikt door een investering van meer dan 30 miljoen euro in de afgelopen jaren," vertelt Ugo Pellegrino, directeur van de Italiaanse werf. "Onze productiefaciliteit is een van de modernste in de hele Middellandse Zee en ondanks het feit dat we jachten hebben met een waarde van in totaal ongeveer 40 miljoen euro aan bouwen, gebruiken we nog steeds slechts een deel van onze werkelijke productiecapaciteit. Dit is een zeer belangrijk aspect van ARCADIA YACHTS, omdat het betekent dat we potentiële klanten waarmee we onderhandelen kunnen vertellen dat we al onze modellen aan het einde van het seizoen 2019 kunnen leveren." Met het oog op duurzaamheid is een rij zonnepanelen op het dak geinstalleerd om de apparatuur van het jacht te ondersteunen.

@gallery(29)

Interieur

Het creëren van een gevoel van gezelligheid en relaxte ontspanning aan boord blijft een van de kernwaarden van ARCADIA. Het achterdek aan boord van de A105 biedt plaats aan maximaal 12 personen voor een formeel diner, daarnaast biedt de lounge ook ruimte aan 12 gasten. De lounge staat in verbining met een andere eetruimte, waar de eigenaar de meer dan 20 gasten een diner kan aanbieden.

Ditzelfde principe werd toegepast op het bovendek als geheel. Hier worden zowel binnen- als buitenruimtes slim gemengd om een spectaculaire ontspanningsruimte te creëren. Met een oppervlakte van minder dan 30 vierkante meter, kan de sky lounge 365 dagen per jaar worden gebruikt en geopend worden in de richting van de zonnige lounge.