Online cursus wedstrijdregels voor zeilers

In samenwerking met Henk Plaatje, auteur van onder meer het Regelschrift en bekend van de Regelwijzer, heeft Watersport-TV een online reglementscursus gemaakt.

wedstrijdzeilen Henk Plaatje

In de serie ’ Wedstrijdzeilen volgens de regels’  behandelt Henk door middel van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen. De serie bestaat uit vijf afleveringen, waarin telkens een aspect van deel 2 van het officiële wedstrijdreglement wordt uitgelegd.

Door animaties en beelden wordt alles heel inzichtelijk. Je ziet direct wat met een bepaalde regel wordt bedoeld. In de eerste aflevering staan bijvoorbeeld de vier voorrangsregels centraal. Begrippen als loef-en lij, vrij voor en vrij achter en overlap komen aan de orde. In de volgende afleveringen volgen de algemene beperkingen, de start en startprocedures en hoe te handelen bij het indewindse-en benedenwindse merkteken.

Na iedere aflevering kun je eenvoudig je regelkennis testen door naar www.watersporttest.nl te gaan, waar je specifieke vragen over situaties en regels aantreft. De serie op Watersport-TV is zo opgezet dat het zowel voor de beginnende- als de gevorderde wedstrijdzeiler leuk en vooral informatief en leerzaam is om te volgen. Veel watersportverenigingen gaan de serie gebruiken als lesstof voor hun wedstrijd zeilende leden.

De eerste aflevering gaat woensdag 28 maart online.  Vervolgens volgt wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering. Na afloop van de reeks kun je alle afleveringen altijd terugzien op Watersport-TV.