Overboord geslagen bemanningslid Scallywag niet teruggevonden

De zoektocht naar bemanningslid John Fisher van team Sun Hung Kai / Scallywag is gestaakt. Het team heeft een uitgebreide zoektocht uitgevoerd onder extreme weersomstandigheden, maar ze konden hun teamgenoot niet terugvinden.

Scallywag

Gezien de temperatuur van het koude water, de extreme zeegang en de tijd die is verstreken concludeert de race-organisatie dat de drenkeling niet meer te redden is. Team Sun Hung Kai / Scallywag heeft hun koers hervat in noordoostelijke richting. Het weer verslechtert en de verwachting is dat het team in de loop van de dag nog extremere weersomstandigheden te verduren krijgt.

“De bemanning is emotioneel en fysiek leeg na wat ze hebben meegemaakt,” laat de race-organisatie weten. “We zijn er zeker van dat er veel vragen zullen zijn over hoe een van onze zeilers gisteren verloren is gegaan. We kunnen dit pas oppakken nadat het team volledig is ondervraagd. Vandaag gaan onze gedachten en gebeden uit naar John's familie en het hele Scallywag-team.” 

Fisher was een goede vriend van Scallywag-schipper David Witt. Samen zeilden ze in team Raggamuffin en super maxi Scallywag. Een Sydney-Hobart veteraan, die voor het eerst deelnam aan de Volvo Ocean Race.

John Fisher

Update vanuit het Volvo Ocean Race hoofdkantoor 

 
QUICK FIX – TUESDAY 27 MARCH

QUICK FIX – TUESDAY 27 MARCH

Geplaatst door Volvo Ocean Race op dinsdag 27 maart 2018