Chaseboat van Hoek Design in aanbouw bij Claasen Shipyards

Hoek Design’s nieuwe concept voor een 76 voet chaseboat is in aanbouw. De volgboot is speciaal ontworpen voor een van de zeiljachten van het ontwerpbureau.

Hoek Design

Een van de hoofdtaken van dit jacht is om de gasten en de eigenaar van het jacht comfortabel van en naar het superzeiljacht te brengen. Daarnaast dient de volgboot als duikplatform in lagunes en ondiepe wateren, waar het moederschip niet kan komen. Het zwemplatform is voorzien van uitschuifbare treden, die onder het wateroppervlak zorgen dat je na het duiken gemakkelijk aan boord kunt komen. 

De volgboot is het 27e project waar Hoek Design en Claasen Shipyards in samenwerken. De aluminium romp wordt in Nederland gebouwd en de montage, technische installaties en al het houtwerk worden bij Claasen uitgevoerd. Het jacht zal worden gebouwd volgens superyacht-normen wat afwerking, styling, details en technische installaties betreft.

Voortstuwing 

De voortstuwing komt van twee 925 SCANIA-motoren van 925 pk. Samen zorgen ze voor een topsnelheid van 25 knopen of een comfortabele kruissnelheid van 15 knopen. Op kruissnelheid heeft ze een vaarbereik van 750 mijl.

@gallery(31)