WK Zeezeilen voor zeilers en toeschouwers

Den Haag verzorgt in 2018 een fantastisch zeiljaar voor de wedstrijdzeezeilers en alle toeschouwers die van zeilen houden.

WK Zeezeilen

Van 12 -20 juli 2018 hebben ze het Wereldkampioenschap Zeezeilen voor de boeg na de North Sea Regatta en de Volvo Ocean Race. Na 40 jaar zal Den Haag weer het strijdtoneel zijn van het WK Zeezeilen. Rond de 120 boten, variërend in lengte tussen de 9 en 20 meter met meer dan 1200 bemanningsleden zullen met zowel inshore als offshore races gaan strijden om de WK titel. Daarnaast is er voor de fans een compleet walprogramma.

Dit jaar wordt het zelfs nog spannender, want voor het eerst bundelen de twee meest geavanceerde handicapsystemen “ORC” en “IRC” de krachten in één gecombineerd WK Zeezeilen. Hierdoor zal er per klasse maar één winnaar zijn. 

De races vinden plaats voor de kust van Scheveningen in drie verschillende zeilklassen. De absolute top van zeezeilers zal bij het WK aanwezig zijn, waarbij de deelnemers veelzijdig zijn op zowel professioneel- als amateurniveau. Dit jaar zijn 22 verschillende landen vertegenwoordigd. Zij gaan het gevecht met elkaar, de stroming en met de wind aan. Maar liefs 10 teams uit de haven van Scheveningen verschijnen ook aan de start. Ondanks dat zij misschien wat voorkennis hebben van de omstandigheden, kunnen ze je aanmoedigingen zeker gebruiken. Bekende namen van de nederlandse top zoals Gerd-Jan Poortman, Bouwe Bekking, Dirk de Ridder en Erik van Vuuren behoren tot de deelnemers. 

Toeschouwers

De spannende wedstrijden zijn te zien vanaf de kust van Scheveningen. Je kunt de zeilboten vanaf de kade, bij het uitvaren of bij binnenkomst bekijken en het mooie is dat iedereen dicht bij de boten en deelnemers kan komen. Ook zijn verschillende social events te bezoeken voor jong en oud zonder mee te zeilen (kids- & sportsprogramma, BBQ, Live muziek etc.). Na afloop van de wedstrijden zullen de zeilers, onder het genot van een drankje, napraten over hun ervaringen die dag. Dat doen zij ook graag met jou en bij de race village die vrij toegankelijk is. Bekijk hier het volledige programma in het skippers handbook.