Waterdream blijft stunts uithalen met hun sloepen

Eerder dit jaar brak de Waterdream S-850 Speedster in recordtijd de afstand tussen Vlissingen en Londen. Nu ging Europees barefoot kampioen Mathijs Zielman de uitdaging aan om achter de sloep te ‘barefooten’. 

Waterdream Speedster

Met barefoot skiën mag de snelheid niet onder de 60km/u komen, ook niet in de bochten en het liefst boven de 70km/u. Mathijs Zielman: “Uniek om achter een sloep te barefooten. Zolang als ik deze sport bedrijf heb ik dit nog nooit eerder gezien en ik had best wel de nodige twijfel of het mij wel zou lukken. Zeker om met zo’n groot vaartuig die hoge bochtsnelheden in te gaan. Vergeleken met mijn eigen boot duurde het langer om de aanvangssnelheid te halen, maar daarna ging het perfect.”

Bernhard van Oranje, oprichter van Waterdream: “Altijd mijn droom om te laten zien dat dit ook kan achter de Waterdream. Van kinds af aan heb ik zoveel respect voor barefoot skiërs. Je hebt niet alleen de ideale omstandigheden nodig, maar ook de ruimte om op hoge snelheden te behalen, zeker in de bochten. Wat dat betreft was het voor ons echt een ‘bucket list” activiteit.”

Waterdream S-850 Speedster

De Waterdream S-850 Speedster is volgens eigen zeggen ‘s werelds snelste sloep. Ze wordt in een speciale editie gelanceerd tezamen met de Defender 90 Waterdream Edition. Met dezelfde kleurstelling, een speciaal op maat gemaakt instrumentenpaneel, exclusieve velours bekleding, esthec, backlight logo’s en nog veer meer details. Doordat die unieke details op beide producten voorkomen is het een echte twee-eenheid.Voor deze editie is een nieuwe stuurconsole ontwikkeld in de kenmerkende W-vorm. Bij deze Waterdream S-850 Speedster een op maat gemaakt 90 cm carbon stuurwiel met ingelegde type aanduiding. In de W zit een 10 inch Raymarine scherm met o.a. navigatie- en audiobediening. Beide producten hebben ook een op maat ontworpen audio-installatie van meer dan 3000 Watt van het Amerikaanse merk Rockford Fosgate. De Waterdream S-850 Speedster wordt aangedreven door een Yamaha 4,2 liter V6 met 300 pk en heeft een topsnelheid van 80 km/u. Deze speciale Waterdream S-850 Speedster is vanaf juli verkrijgbaar.