Super Lauwersmeer presenteert Discovery 47 OC

Super Lauwersmeer presenteert de derde telg binnen de Discovery OC-lijn: de Discovery 47 OC. 

Super Lauwersmeer

Het jacht is met recht het pareltje van de familie. Hoewel de Discovery 47 OC met 14,3 meter slechts een voet groter is dan de 46 OC, is het ruimtelijke gevoel zeer aanwezig. Met dank aan een verhoging van romp en opbouw en door de ultieme binnen-/buitenbeleving van deze varende glazen vijfsterren suite. 

Met behoud van de doorvaarthoogte van 3,5 meter gingen ten opzichte van de Discovery 46 OC toch de romp met 5 cm en de opbouw met liefst 10 cm omhoog. Zonder het lijnenspel van het exterieur te beïnvloeden, leidde het tot de zo gewenste ruimtelijke voordelen in het schip.

De Discovery 47 OC beschikt zeer waarschijnlijk over de grootste eigenaarshut in haar klasse. Door een volle boeg en een recht voorsteven zijn de lengte en breedte aanzienlijk. De verhoogde romp zorgt ook dat er een ongeëvenaarde stahoogte ontstaat in de master bedroom. Hierdoor is er meer dan genoeg loop- en opbergruimte rondom en onder het bed. De lichtstraat aan de bovenkant versterkt het ruimtelijke gevoel nog eens extra door de inval van daglicht. 

Gescheiden douche en toilet

Het ruime ontwerp maakt ten opzichte van de andere Discovery OC-jachten een gewijzigde indeling mogelijk. Ditmaal is gekozen voor een doucheruimte aan stuurboordzijde en een apart toilet aan bakboord. De douche met glazen wanden, wastafel en spiegel en het toilet met wastafel bevinden zich links en rechts direct achter de eigenaarshut. Ook hier geen benauwend gevoel, maar een voldoende bewegingsvrijheid.

@gallery(39)

Ruimte voor de gasten

De royale afmetingen komen eveneens terug in de gastenhut. Twee eenpersoonsbedden staan hier uitnodigend naast elkaar en toch aan loop- en kastruimte geen gebrek. De prettige stahoogte van de eigenaarshut komt ook in de gastenhut weer terug. Boven deze ruimte bevindt zich de salon. En het eetgedeelte van dat vertrek is gepositioneerd op een verhoging, zodat je in de gastenhut eenzelfde stahoogte ervaart als in de eigenaarshut.

Binnen en buiten verbonden

De verhoogde opbouw maakt van de salon een waar penthouse. De 10 centimeters aan extra hoogte krijgen een extra dimensie door een gigantische raampartij. Voor, achter en opzij; overal in de salon is het genieten van een panoramisch uitzicht. En wanneer de vier deuren van de salon openslaan, zijn keuken en kuip volledig met elkaar verbonden. Het verlengde dak voor extra beschutting in de kuip draagt hieraan bij. Net als het enorme open te schuiven dakluik, dat zelfs naar boven toe enorme vergezichten biedt.

Ultieme loungeboot

In de binnen-/buitenbeleving speelt de indeling een cruciale rol. Zowel de keuken als de luxe sofa’s zijn achterin gepositioneerd en vormen zo een geheel met de hoekloungebank in de kuip. De verbinding tussen beide ruimtes wordt extra geaccentueerd, omdat kuip en salon gelijkvloers zijn en omdat er vanaf alle relaxplekken gekeken kan worden naar de in het plafond weggewerkte tv. Op die manier zet Super Lauwersmeer met de Discovery 47 OC een ultieme loungeboot in de markt.

Verlengde wangen

Zelfs het verlengde zwemplatform maakt onderdeel uit van het loungegedeelte. Hier zorgen de verlengde wangen voor de verbinding met de kuip. Een groot voordeel is dat er zowel aan stuur- als bakboord deurtjes geplaatst zijn. Dit maakt dat je makkelijker van en aan boord kunt stappen, wanneer de Discovery 47 OC langs een steiger ligt. 

Compleet interieur

Het moderne interieur onderstreept het loungekarakter van de Discovery 47 OC. Naar wens van de eigenaar is de inrichting voorzien van uitgesproken materialen zoals Zebrano-houten kasten, Alcantara-plafondpanelen, slangenleder-wanden en buffelleren banken. Wie aan boord stapt, zal het gevoel krijgen van een hotelsuite. Een wasmachine, droger, oven, koelkast, diepvries, vaatwasser en zelfs een Quooker maken elke reis comfortabel.