Seabourn start expeditiecruises met onderzeeërs aan boord

Seabourn heeft maandag 2 juli 2018 bekend gemaakt dat het een intentieverklaring heeft getekend voor de bouw van twee nieuwe ultraluxe expeditieschepen met een nieuwe samenwerking tussen scheepsbouwers T. Mariotti en Damen.

Seabourn

De nieuwe schepen beschikken over een gloednieuw innovatief ontwerp speciaal gemaakt voor de ultraluxe expeditiereiziger en zal ook de faciliteiten hebben waarmee Seabourn succesvol is geworden. Daarnaast komen er een aantal unieke elementen waarmee de expeditie ervaring wordt verrijkt. De eerste oplevering wordt verwacht in juni 2021 en het tweede schip wordt verwacht in mei 2022.

Baanbrekende gebeurtenis

De 170 meter lange en 23.000 ton wegende schepen voegen nieuwe capaciteit toe voor Seabourn aan Antarctica, het Noordpool gebied en andere exotische bestemmingen over de hele wereld. Ieder schip beschikt over 132 luxe veranda suites met zeezicht die plaats bieden aan maximaal 264 gasten. 

“Dit is een baanbrekende gebeurtenis voor Seabourn en voor luxe reizigers die nu een nieuwe standaard van authentieke maar luxe expeditie avonturen kunnen ervaren op nieuwe en geweldige bestemmingen die maar weinigen ooit zullen zien,” aldus Richard Meadows, President van Seabourn. “De combinatie van een meeslepende ervaring, fraaie accommodaties en prachtige voorzieningen op deze nieuwe schepen bouwt verder op het succes van ons huidige product en toont ons leiderschap als vernieuwers door het blijven aanbieden van de beste ultra-luxe cruises die er zijn”. 

Onderzeeërs aan boord

De vaartuigen worden speciaal voor expedities gebouwd maar beschikken wel over faciliteiten die een ongeëvenaarde gastervaring bezorgen op de meest afgelegen plekken in de wereld. Een nieuw en bijzonder element is dat er twee onderzeeërs aan boord komen waarmee een onvergetelijke kijk op de wereld onder het oceaanoppervlak wordt geboden. De schepen worden zo ontworpen dat ze kajaks en 24 opblaasbare Zodiacs mee kunnen nemen. Deze worden al gebruikt op het zeer succesvolle Ventures by Seabourn programma aangeboden op geselecteerde bestemmingen.

Later dit jaar wordt het ontwerp en de details van de nieuwe schepen bekend gemaakt. Details over routes en boekingsmogelijkheden worden begin 2019 aangekondigd. Gepland is dat het eerste schip einde zomer 2021 naar het Noordpool gebied vaart waarna een volledig seizoen in Antarctica volgt. Onder de gemeenschappelijke naam MARIOTTI DAMEN cruise werken de partijen samen aan de bouw van de schepen.

*De openingsfoto is van Seabourn Encore die reeds in de vaart is.