Dit is de restauratiefilm van Herreshoffs klassieker

In 1926 ontwierp Nathanael Herreshoff NY40 MARILEE. Ze heeft onlangs een complete restauratie ondergaan door French & Webb in Belfast, Maine.

Herreshoff

De twee jaar durende restauratie was enorm succesvol als gevolg van de gezamenlijke inspanning van vele ambachtslieden, ingenieurs, curatoren en bemanningsleden wiens passie en toewijding aan het project niet te vergelijken waren. Dit was geen 'typische' restauratie van een houten klassieker. Moderne innovaties en engineering werden gecombineerd met nauwgezet en artistiek vakmanschap. Met toegang tot de originele bouwplannen en documenten van de Herreshoff Manufacturing Company die gearchiveerd waren in de Hart Nautical Collections van het MIT, bleek deze restauratie te leiden tot een geweldig jacht met een even verbazingwekkend verhaal.

Deze film is beschikbaar gesteld aan het publiek door de huidige beheerder van MARILEE, met als doel het fantastische verhaal van een stukje Amerikaanse geschiedenis en het genie van de jachtontwerper, Nathanael Herreshoff, te delen.

NY40 MARILEE: Restoration of a Herreshoff Classic - Full Documentary from Alison Langley Films on Vimeo.