Tien tips voor deze zomer in New York

De temperaturen lopen flink op in de stad New York. Het zomerseizoen is dan ook in volle gang maar waar moet je écht heen met dit mooie weer? 

New York

Nautique zet samen met NCY & Company 10 highlights voor je op een rij. Met een selectie van de leukste activiteiten die je in de stad kunt ondernemen, van de mooiste parken en stranden tot de hipste rooftop bars en kunstcollecties. Met deze tips ervaar jij de zomer van je leven in bruisend New York.

De zomer is een van de beste periodes van het jaar om New York City te ontdekken. Fred Dixon CEO en president van NYC & Company voegt toe: “jaar na jaar blijkt uit ons onderzoek dat de zomer een van de meest populaire periodes is om New York City te bezoeken, meer dan een kwart van de bezoekers in 2017 kwam tijdens deze periode naar de stad.” Des te meer redenen om de highlights van 2018 op een rij te zetten.

1. Kunst op het dak van Metropolitan Museum of Art

Zoals elke zomer zijn ook dit jaar weer tentoonstellingen in de Iris and B. Gerald Cantor Roof Garden. Deze Rooftop Garden bevindt zich bovenop het Metropolitan Museum of Art dat pal naast het Central Park in Manhattan is gelegen. Dit seizoen kun je tot oktober de tentoonstelling We Come in Peace van Huma Bhabha bezoeken. De sculpturen van deze Pakistaanse kunstenares richten zich op kolonialisme en oorlog, en vertellen over de onzekerheid van het leven. (metmuseum.org/)

2. Slapen op Governors Island

Op 1 juni is het nieuwe Collective Retreats op het historische Governors Island geopend. Met unieke accommodaties, waaronder luxe tenten en containers ontworpen door een professioneel designer. Als gast geniet je van een full-service hotelsfeer met een uniek uitzicht over het water en het Vrijheidsbeeld. (collectiveretreats.com)

3. Ocean Wonders: Sharks!

Op 30 juni opent het Wild Life Conservation Society’s New York Aquarium in Coney Island een nieuwe tentoonstelling met de naam Ocean Wonders: Sharks! In een nieuw gebouw met een totale oppervlakte van meer dan 5.000(!) vierkante meter kun je meer dan 115 soorten zeedieren bekijken waaronder roggen en haaien. Leuk voor de hele familie (nyaquarium.com)

4. NYC Ferry

Jezelf verplaatsen over het water in New York was nog nooit zo makkelijk als nu. Met het debuut van de NYC Ferry in 2017 kreeg de Big Apple er een aangenaam vervoersmiddel bij die tegelijkertijd passagiers op een nieuwe manier laat kennismaken met de stad. Deze zomer wordt het huidige NYC Ferry netwerk nog verder uitgebreid met de Lower East Side route & de Soundview Route. Van Manhattan en Queens tot Brooklyn en The Bronx, geniet van de zon en de prachtige uitzichten vanaf het water. (ferry.nyc)

5. Fietsen door Central Park

In Central Park ben je verzekerd van het ultieme zomer gevoel. Deze levendige hotspot ziet er niet alleen prachtig uit in juli en augustus, het is ook nog eens een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit kan te voet, maar per fiets het park verkennen is misschien nog wel leuker. Huur een Citibike en ontdek de mooiste plekjes in het groene hart van Manhattan. (citibikenyc.com)

6. New: Pier 17 & Musicals

Bij het opbloeien van het stadsdeel Lower Manhattan hoort ook de nieuwe Pier 17 van New York’s Seaport District. Met een anderhalf hectare grote rooftop ruimte voor concerten en evenementen die vanaf 1 augustus te bezoeken zijn. Zo zal er onder andere een experimentele concept store met Milaan thema worden geopend en is de Jean-Georges Vongerichten food markt zeker een bezoekje waard. (seaportdistrict.nyc)

7. New: Domino Park

Dit park in Brooklyn is vorige maand geopend en is ontworpen door het architectenbureau van de High Line. Een verwijzing naar het beroemde gebouw van de Domino Sugar raffinaderij die meer dan een eeuw in gebruik was. Er is onder andere een Artifact Walk van geborgen machines, een promenade aan de oever en een waterplein, met prachtige uitzichten over de skyline van Manhattan en Williamsburg Bridge. (fielsoperations.net)

8. Door de hele stad: gratis tentoonstellingen

De Public Art Fund presenteert deze zomer door de hele stad meerdere tentoonstellingen die je echt niet mag missen.

Je kunt onder andere gaan kijken naar de Wind Sculpture (tot 15 oktober te zien) van Yinka Shonibare in Doris C. Freedman Plaza in Central Park, de Uraeus van Anselm Kiefer die te zien is in Rockefeller Center’s Channel Garden tot 22 juli en de Hot Dog Bus van Erwin Wurm (9 juni-26augustus) in Brooklyn Bridge Park. Tip: in de weekenden worden daar gratis hotdogs uitgedeeld.

9. Restaurant & (Off) Broadway weken

Het is alweer het 26e jaar van het eerste en grootste dinerprogramma in zijn soort. NYC & Company’s NYC Restaurant Week keert deze zomer terug met drie weken aan diners met vaste lage prijzen in meer dan 350 restaurants. Reserveren kan vanaf 9 juli op nycgo.com/restaurantweek voor diners tussen 23 juli en 17 augustus. Daarnaast organiseert NYC & Company deze zomer de NYC Broadway Week (tickets te koop vanaf 15 augustus, optredens lopen van 3 tot 16 september) en NYC Off-Broadway Week (tickets te koop vanaf 10 september, optredens lopen van 24 september tot 7 oktober). Beiden bieden ‘2 voor de prijs van 1’ tickets aan voor de beste shows in New York. (nycgo.com/broadwayweek & nycgo.com/offbroadwayweek)

10. US Open

En at last but not least de US Open, het grootste tennistoernooi van het land is er dit jaar weer in de USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, Queens. Het toernooi begint op 27 augustus en duurt tot 9 september. Over NYC & Company

NYC & Company is het officiële marketing- en toerismebureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden.