Compacte nieuwkomers van Linssen Yachts

Jachtbouwer Linssen Yachts uit Maasbracht komt opnieuw met een toevoeging op haar bekende Grand Sturdy-modelserie.

Linssen Yachts

Met de kleine 30.0 AC en Sedan laat Linssen Yachts zien dat ruimte een relatief begrip is. En dat vaareigenschappen niet afhankelijk zijn van afmetingen. De 30.0 doet in niets onder voor de grotere jachten uit de Grand Sturdy-serie. Alles wat een Linssen een Linssen maakt is aanwezig, alleen dan op een jacht van 'slechts' 10 meter. De styling en het interieur voor de nieuwe 30.0-serie zijn tot stand gekomen in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks.

De 30.0 AC en 30.0 Sedan zijn twee stabiele, goed manoeuvreerbare jachten waarmee alle binnenwateren, rivieren, kanalen en meren van Europa goed te bevaren zijn. Maar ook 'buitenom' varen langs beschutte kustgebieden behoort met deze nieuwste Grand Sturdy modellen tot de mogelijkheden.

Buiten of binnen sturen

Bij de 30.0 AC is de stuurstand op het bovendek ‘in de buitenlucht' geplaatst. Voor extra beschutting kan de cabriokap van achteren worden gesloten door middel van een uitritsbaar gedeelte. Bij de 30.0 Sedan is de comfortabele stuurstand aan stuurboordzijde ondergebracht in de salon.

Interieur en open kuip

De salon is ruim ingedeeld en vormt in beide uitvoeringen van de Grand Sturdy 30.0 de centrale binnenruimte. Aan stuurboordzijde bevindt zich een ruime bank, aan bakboordzijde de pantry met kastenpartij. Bij de Sedan kan van de salon en open kuip één grote ruimte worden gemaakt door de brede dubbele deuren open te slaan.

Karakteristiek voor de 30.0 Sedan is de open kuip met daarboven het verlengde Linssen Longtop® salondak, voorzien van LED-verlichting. In de Longtop® kan ter hoogte van de stuurstand ook optioneel een elektrisch Variodeck-schuifdak worden ingebouwd. De open kuip met geïntegreerde bank met tussenstuk/bijzettafel is de plek vanaf waar opvarenden toegang hebben tot het zwemplateau met buitendouche. 

Wat de open kuip is voor de 30.0 Sedan, is het achterdek voor de 30.0 AC. Op het dek bevinden zich comfortabele zitbanken en geïntegreerde dekkisten voor het opbergen van spullen. In de verschansing is een centrale hekdeur geïntegreerd die de toegang vormt naar het zwemplateau met buitendouche.

Voldoende slaapruimte

De AC-versie van de Grand Sturdy 30.0 heeft een voor- en achterkajuit met een tweepersoonsbed. Vier personen kunnen aan boord comfortabel slapen. In de voorkajuit bevinden zich een toiletruimte, een separate doucheruimte en diverse kasten. De achterkajuit heeft een toiletruimte met wastafel aan stuurboordzijde en een ruime kastenpartij aan bakboordzijde. 

De Sedan-versie heeft alleen een voorkajuit met slaapruimte voor twee personen, diverse kasten, een toiletruimte en separate doucheruimte. Zowel bij de AC als de Sedan is het dankzij het Easy Sleep Convert System mogelijk om twee extra slaapplaatsen te creëren door de salonbank om te bouwen tot tweepersoonsbed.

Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 AC