Zomernummer Nautique nu verkrijgbaar

Het midzomernummer van Nautique is nu verkrijgbaar. Het magazine staat weer bomvol leesplezier voor de yachting liefhebber.

Nautique

Bestel hier Nautique 4-2018

Het is zweten geblazen op de redactie, maar gelukkig mogen we zo nu en dan buitenspelen om een boot te testen of andere watersportartikelen voor jou te schrijven. Nautique zit in de blije gezichten branche en met die ogen kijken we dan ook graag naar de wereld. Onze redacteuren worden dan ook met open armen ontvangen en met respect behandeld, zoals het hoort. Hanneke Beers is zo’n freelance redacteur. Zij schrijft al jarenlang voor Nautique over spectaculaire regatta’s en sluit haar journalistieke carrière gelukkig ook bij ons af. Al schat ik zelf in dat ze de pen niet kan laten liggen. Als kers op de taart reisde ze naar Mallorca om mee te zeilen op Athos tijdens de Superyacht Cup Palma. Schitterende miljoenenjachten die op het scherpst van de snede tegen elkaar strijden. Je leest haar bijzondere verslag in dit nummer.

Zelf nam ik deze zomer deel aan het wereldkampioenschap zeezeilen. Sinds 40 jaar weer in Scheveningen. Een waar spektakel met 49 zeiljachten aan de startlijn van onze klasse. Op de laatste wedstrijddag werd in de C-klasse de winnaar pas beslist met een sterk staaltje match racen in de vloot. Als een mug die zijn slachtoffer niet met rust laat, volgden de Nederlanders op J112 J Lance 12 haar Zweedse concurrent. Iedere overstag en iedere gijp werd gekopieerd om de Zweden vuile wind te geven. Een pijnlijk tactiek voor de Zweden die steeds verder terugzakten in het wedstrijdveld. Zo ver, dat zij de eerste plaats inruilen voor het brons. Chapeau voor Gideon Messink en zijn team, die met het goud naar huis gingen. 

September is de maand van de watersportbeurzen in Europa. Onze Nederlandse welbekende beurs HISWA te water is dit jaar verhuisd naar Lelystad. Meer ruimte voor activiteiten is de beweegreden. Nautique is daar ook aanwezig met een prachtig ingerichte stand. Heb je ideeën voor de redactie, ben je gewoon benieuwd hoe wij Nautique maken of wil je wel eens weten wie er achter het magazine zitten? Kom dan gerust langs voor een praatje, we ontmoeten je graag!  Hopelijk tot op de HISWA.

Stijn Tettero

Hoofdredacteur Nautique