Primeur Noordkaper 46GT op HISWA te Water

Tijdens de HISWA te Water in Lelystad zal Gebroeders van Enkhuizen met twee schepen aanwezig zijn. 

Noordkaper

Op stand B-17 kunnen beursbezoekers de Sossego Comfort 22 bezichtigen. Zij is met haar elegante lijnen een unieke verschijning op het water en zal op de beurs in Lelystad één van de grootste schepen zijn. Op stand B-38 ligt de Noordkaper 46GT klaar om bezoekers te ontvangen. Gebroeders van Enkhuizen is dé bouwer van deze stoere stalen zeiljachten met een comfortabel dekhuis. De GT (Grand Tour) versie van deze Noordkaper betekent dat deze Noordkaper uitgerust is met een zeer uitgebreid pakket voor extra comfort en controle. Op de kadestand KO-07 is informatie te verkrijgen over alle schepen die door Gebroeders van Enkhuizen gebouwd worden en het nieuwe Enk-Share ‘Buy & Charter’ concept.

Compleet verschillende schepen 

Het grootste verschil tussen de Sossego Comfort 22 en de Noordkaper 46GT is uiteraard dat het ene schip een modern aluminium motorjacht is en het andere schip een klassiek stalen zeiljacht, maar juist deze diversiteit laat de mogelijkheden en kwaliteiten van Gebroeders van Enkhuizen goed zien. De kern van Gebroeders van Enkhuizen is designerjachtbouw. Alle schepen zijn ‘custom built’, de eigenaar bepaalt de layout, interieur en style en zo is geen schip hetzelfde.

Sossego Comfort 22 

Een technisch hoogwaardig snelvarend motorjacht gecombineerd met maximaal comfort en minimaal onderhoud. De Sossego Comfort 22 is een ontwerp van Mulder Design en is gebouwd door Van der Valk Maritiem in samenwerking met Gebroeders van Enkhuizen in Makkum. Het aluminium jacht heeft twee 12-cilinder MAN Diesel motoren van elk 1550pk. De motoren staan geheel in het achterschip, wat de vaareigenschappen ten goede komt. Nog een groot voordeel is dat de motorruimte goed gescheiden is van het interieur. Het jacht heeft veel comfort en is van alle gemakken voorzien, zoals een airco en een goed uitgeruste kombuis. Het interieur heeft standaard een luxe eigenaarshut met sanitaire voorzieningen en één of meerdere ruime verblijven voor de gasten. Ook aan dek is het goed vertoeven. Op het boven- en voordek is een ruim zonnebed en achter in de kuip is het heerlijk beschut. Sturen kan zowel binnen als buiten op de flybridge. Op het zwemplatform is een berging voor een bijboot die met een hydraulisch zwenkplatform te water wordt gelaten. Dit platform kan tevens dienstdoen als op- en afstap bij het zwemmen. Het jacht is zeer geschikt voor de Middellandse Zee, maar ook voor de Noord-Europese wateren. De Sossego Comfort 22 is 22 meter lang, 5.80 meter breed, heeft een diepgang van 1.30 meter en bereikt een topsnelheid van 37 knopen.

Primeur Noordkaper 46GT

Noordkapers zijn oerdegelijke zeiljachten met een comfortabel dekhuis. Alle Noordkapers die bij Gebroeders van Enkhuizen gebouwd worden zijn rondspant stalen zeiljachten. Het is een langkiel schip waar optioneel gekozen kan worden voor een hydraulische kielconstructie om de minimale diepgang te verminderen en de maximale diepgang te verhogen.

Ook al is het een sterk en degelijk gebouwd schip, het is ‘fun to sail’. Omdat het kottergetuigd is kan het door twee personen makkelijk gezeild worden bij elk type weer en dat geldt voor de hele range van 40 tot 60 voet. Het dekhuis van de Noordkaper is dé eyecatcher, niet alleen erg mooi om te zien maar ook praktisch. Het biedt comfort met een gezellige zit, een navigatiehoek met een goed zicht naar buiten en tijdens slecht weer zit u er warm, comfortabel en veilig. De Noordkaper 46GT die op de HISWA te Water aanwezig is werd nog niet eerder getoond aan het publiek, dus een primeur in Lelystad. Het schip is 14.85 meter lang, 4.50 meter breed het heeft een variabele diepgang van 1.40-2.70 meter.