Samen op Koers met jonge (ex)kankerpatiënten

Na het succes in 2016 vaart zeilschip Eendracht van 15 tot en met 19 augustus vanaf de Holland Amerikakade in Rotterdam weg om lotgenoten samen te brengen.

Eendracht

In deze tweede editie van 'Samen op koers' komen (ex)kankerpatiënten en hun naasten bijeen om van de 5-daagse actieve zeilreis te genieten.

De 36 deelnemers, tussen de 18-35 jaar, nemen het roer letterlijk en figuurlijk in eigen handen en verleggen hun grenzen aan boord van Nederlands grootste driemastschoener, zeilschip Eendracht. Terugkomen in je eigen kracht na kanker, samen met een fantastische groep jonge mensen.

Lef, zelfvertrouwen en teamwork

“Even niets hoeven uitleggen”, is een veel gehoorde uitspraak onder (ex-)patiënten, onderlinge (h)erkenning en begrip zijn enorm. Dezelfde vragen, onzekerheden en opvattingen. Mensen ontmoeten die op een vergelijkbare manier een andere kijk op het leven hebben gekregen, dat is waar het om draait tijdens deze 'once in a lifetime experience'. De deelnemers zeilen actief mee en draaien mee in het wachtsysteem van '4 uur op en 8 uur af'.  Tijdens de zeilreis is er professionele begeleiding en een scheepsarts aan boord, die eventueel kunnen helpen bij vragen en/of problemen. Ervaren kwartiermeesters leiden de verschillende wachten in goede banen. Varen met de Eendracht is leren van en met elkaar. Lef, zelfvertrouwen en teamwork.

Een schip voor het goede doel 

Samen op koers is een samenwerking tussen Stichting Zeilschip Eendracht, Stichting VaarKracht en het Nationaal AYA 'Jong en Kanker' en past helemaal bij de doelstelling van dit goededoelenschip. Mensen letterlijk de wind in de zeilen bieden en samenbrengen. Dat is wat Stichting Zeilschip Eendracht als vrijwilligersorganisatie al jaren in beweging brengt. Zij zet zich in om jong tot oud te laten ontdekken wat zeezeilen met je doet. Aan boord organiseert de stichting verschillende maatschappelijke projecten voor doelgroepen die wel wat wind in de zeilen kunnen gebruiken.