Waterdream presenteert nieuwe 65’ California

Vandaag lanceert jachtbouwer Waterdream het nieuwe schip ‘The 65’ California’.

65’ California

Het handgemaakte model wordt onthuld op het Cannes Yachting Festival in Frankrijk en is een meesterstuk van Hollands ambacht. Een nieuwe extravagante klassieker in de klasse dagboten langer dan 18 meter. Tijdens het evenement in Cannes zal de Europese Yacht of the Year-jury bijeenkomen om het eens te worden over de laatste nominaties voor de prestigieuze prijs van Best Power Boat 2019. De 65' California behoort tot de top drie van de definitieve nominaties die voorafgaand aan het festival werden aangekondigd. Dit benadrukt het exclusieve karakter van de Waterdream. De andere genomineerden zijn de Riva Rivale en de Sunseeker Predator 74. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdagavond 15 september aanstaande.

Nederlands ontwerp

De Waterdream 65' California is het nieuwste model in al een indrukwekkende rij van de jachtbouwer. De boten van Waterdream worden gekenmerkt door stabiliteit, gebruiksgemak, minimaal onderhoud en een uniek Nederlands ontwerp. Met zijn revolutionaire en tijdloze design is deze 65 voet boot echt een pasgeboren klassieker te noemen. Bernhard van Oranje is medeverantwoordelijk voor het ontwerp. Hij wilde de ultieme dagboot creëren met slaapmogelijkheden. "Samen met Mulder Design werken we al drie jaar aan het creëren van iets heel unieks met een tijdloos ontwerp dat klassieke buitenlijnen combineert met een modern interieur, uitstekende kwaliteit en handling", aldus Bernhard. Met haar innovatieve lay-out, prachtige afwerking en superieure vaardigheden is het de ultieme dagboot om te ervaren hoe vrijheid op het water aanvoelt.

Een nieuwe standaard voor schepen van 65 voet

Het zeer moderne ontwerp en de maritieme architectuur is gemaakt door Mulder Design, dé Nederlandse specialist in het ontwerp, de scheepsbouw en engineering van op maat en semi-custom ontworpen megajachten zoals van Waterdream. De hele boot is handgemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium zorgt niet alleen voor een aanzienlijk hogere kwaliteit, het is ook onderhoudsvrij.

De Californische lijn zal in de komende jaren worden uitgebreid. "Ik ben erg dankbaar dat een goede vriend, mij het vertrouwen heeft gegeven om deze (water)droomboot voor hem te ontwikkelen", vervolgt Van Oranje. "De Californische lijn is een uitstekende toevoeging voor de Waterdream-familie. Een echt Nederlands handgemaakt meesterwerk."