Raymarine lanceert innovatieve navigatietechnologie

Raymarine introduceert een nieuwe navigatietechnologie die zorgt voor verbeterd bewustzijnsniveau op het water.

Raymarine

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) levert een noviteit voor de marine-industrie door de Raymarine®-navigatietechnologie ClearCruise™ AR (Augmented Reality) te introduceren. Hiermee profiteren gebruikers van de reeksmultifunctionele Axiom®-displays (MFD's) van Raymarine van een verbeterd bewustzijnsniveau op het water. ClearCruise AR stelt gebruikers van Raymarine Axiom in staat slimmere beslissingen te nemen door fysieke navigatieobjecten direct op het HD-videoscherm van Axiom te projecteren. Ook heeft FLIR een nieuwe videostabilisatiemodule, de Raymarine AR200, aangekondigd, die in ClearCruise kan worden geïntegreerd.

Video ondersteuning

ClearCruise AR-videobeelden worden ondersteund door Raymarine CAM210 HD-marinecamera's. Samen bieden ze beelden met toegevoegde realiteit vanuit elke camerapositie op het vaartuig. De AR200-videostabilisatiemodule omvat een GPS/GNSS-precisiesensor en dezelfde AHRS-technologie (Attitude Heading Reference Sensor) die wordt gebruikt in de bekroonde Evolution™-stuurautomaten van Raymarine. Met ClearCruise AR worden navigatieboeien, AIS-verkeer (automatische identificatiesystemen), objecten en waypoints nauwkeurig weergegeven in overeenstemming met werkelijke beelden, zodat ze snel worden herkend en complexe navigatie en situaties met druk scheepvaartverkeer eenvoudiger in te schatten zijn.

Award

Deze week is ClearCruise AR in de categorie OEM Electronics bekroond met de IBEX-innovatieprijs tijdens het evenement voor de marine-industrie in Tampa, Florida, in de VS. In 2017 werd het Axiom MFD al bekroond met de innovatieprijs tijdens de Miami Boat Show.

"Onze nieuwe ClearCruise AR-technologie biedt een intuïtieve methode die navigatiegegevens combineert met de werkelijkheid", vertelt Travis Merrill, President van de Commercial Business Unit bij FLIR. "Met de krachtige videomogelijkheden van Axiom en onze exclusieve AR200-videobeeldstabilisatietechnologie biedt ClearCruise AR schippers meer zekerheid en gemoedsrust tijdens het bevaren van drukke of onbekende vaarwegen."

ClearCruise AR voor Raymarine Axiom, Axiom Pro en multifunctionele Axiom XL-displays, is compatibel met de nieuwste update van LightHouse 3.7 OS, die binnenkort beschikbaar is. Axiom-gebruikers kunnen de update downloaden via www.raymarine.com/lighthouse. De CAM210 HD-marinevideocamera (€ 695 excl. btw) is momenteel verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine-dealers en -wederverkopers. De AR200-videostabilisatiemodule (437,50 excl. btw) en LightHouse 3.7 zijn verkrijgbaar in oktober 2018. Ga voor meer informatie over ClearCruise AR naar www.raymarine.com/clearcruise.