De nieuwste entertainment op cruiseschepen

Als het gaat om glitter & glamour, dan is een cruise de nieuwe ster aan het vakantiefirmament.

cruiseschepen

In deze laatste week van de #ChooseCruise oktober maand alles over de allernieuwste entertainmentconcepten aan boord van cruiseschepen. Een aspect van een cruisevakantie waar geen resort aan de wal aan kan tippen.

Begonnen cruiseschepen ooit met coverbands en high-school musicals als aankleding van een cruisevakantie, inmiddels is cruise-entertainment van topniveau. De theaters aan boord doorstaan qua grootte en technische mogelijkheden met gemak de vergelijking met theaters in een gemiddelde gemeente. Of overtreffen deze zelfs. Een decor kortom dat alle recht doet aan adembenemende acrobatische shows of indrukwekkende Broadway producties.

De musicalliefhebber: Mama Mia!

Traditionele vormen van entertainment hebben een make-over gekregen en gaan mee met de actuele acts. Cruisepassagiers schuiven ’s avonds aan bij hitshows zoals Mamma Mia!, Grease en de Jersey Boys. Ook zijn er shows in samenwerking met internationale namen waaronder Cirque du Soleil, Liverpool’s Cavern Club voor Beatles tribute bands en BB King’s Blues Club.

De concertganger: Andrea Bocelli, Kiss of klassieke muziek

De meeste cruisemaatschappijen presenteren jaarlijks een line-up met internationale zangers zoals Katherine Jenkins en Andrea Bocelli, naast rockers als Journey, Kiss en Foreigner. Hoewel grote shows een bepalende factor zijn in cruise-entertainment, zijn er ook rustigere alternatieven. Met klassieke muziekconcerten en folkoptredens door lokale artiesten.

De karoakefan en discodanser: DIY entertainment

Zelf meedoen aan het on board entertainment kan ook. Meezingen in de karaoke bar of deelnemen aan op de gelijknamige tv shows gebaseerde The Voice, Strictly Come Dancing of Pop Idol. Om daarna te dansen in een silent disco, los te gaan op de tonen van live tributebands of in een van de nachtclubs tot het schip aanmeert bij de volgende bestemming.

De cultuurkenner: lezingen en kunstveilingen

Een cruiseschip is er om vakantie te vieren met veel vermaak. Maar steeds vaker hebben cruisemaatschappijen ook een programma met inspirerende lezingen door gerenommeerde gastsprekers. En zijn er ‘buy at sea’ kunstveilingen door bekende fine art galeries.

Nóg een aspect van een cruisevakantie waar geen resort aan wal aan kan tippen is dat je tijdens je vakantie meerdere landen en bestemmingen tegelijk bezoekt en toch maar een keer je koffer hoeft uit te pakken. Niet voor niets blijkt uit recente cijfers van CLIA (Cruise Lines International Association) dat cruisen steeds populairder wordt, ook bij twintigers en dertigers.