Brouwer met vrouwenteam naar Sydney Hobart Race

In Australië is de eerste volledige professionele vrouwenboot voor de legendarische Sydney Hobart Yacht Race aangekondigd.

sydney Hobart

Onder de bemanningsleden is de Nederlandse wereldzeilster van het jaar Carolijn Brouwer. Het team: Ocean Respect Racing, Wild Oats X – 11th Hour Racing staat onder leiding van de Australische schipper Stacey Jackson. De Rolex Sydney Hobart Yacht Race gaat traditioneel van start op tweede kerstdag, woensdag 26 december 2018.

Tweede Sydney Hobart voor Brouwer

Carolijn Brouwer: “Het is de eerste keer in 73 edities dat er een vrouwenteam volledig bestaand uit professionals aan de start verschijnt. We willen laten zien dat het mogelijk is om ons als vrouwen te meten met de mannen. Met de organisatie 11th Hour Racing hebben we daarnaast duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Stacey Jackson is onze schipper, ik zal stuurvrouw zijn.”

Win-win

De 13-koppige bemanning van het Ocean Respect Racing team gaat voor de eindoverwinning. Aan ervaring geen gebrek, de bemanning heeft in totaal 17 Volvo Ocean Races en maar liefst 68 Rolex Sydney Hobarts gevaren.

Naast de sportieve uitdaging heeft het team ook een maatschappelijk boodschap. Schipper Jackson: “Om met een volledig professionele vrouwelijke crew naar Hobart te kunnen varen is een prachtige kans. Als team zijn we trots om in de voetsporen te kunnen stappen van de niet full professional vrouwenteams die ons voor zijn gegaan. Tot Boxing Day zullen we intensief trainen als team. We zijn trots dat we het vrouwen zeilen kunnen promoten maar willen ook echt aandacht vragen voor de problemen die er zijn rond de vervuiling van onze oceanen.”

Crewlijst Ocean Respect Racing, Wild Oats X – 11th Hour Racing

Stacey Jackson – AUS – Schipper

Dee Caffari – UK – Reserve Person In Charge

Carolijn Brouwer – NED – Stuurvrouw

Libby Greenhalgh – UK – Navigator

Sue Cafer – AUS – Trimmer

Sophie Ciszek – AUS/US – Voordek

Katie Spithill – AUS – Tactiek

Vanessa Dudley – AUS – Trimmer

Bianca Cook – NZL – Trimmer

Jade Cole – AUS – Pit

Faraday Brooke Martin – AUS – Boat Captain

Keryn McMaster – NZL – Main Trimmer

Katie Pettibone – USA – Trimmer