Dag van het wedstrijdzeilen

Op zaterdag 24 november 2018 nodigt de Noordzee Club zeilers uit om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van zeilwedstrijden op de Dag van het Wedstrijdzeilen.

Dag van het wedstrijdzeilen

De Noordzee Club streeft naar zeilwedstrijden op hoog niveau die met plezier gevaren worden. Hiervoor staat de klasse organisatie in nauw contact met zowel wedstrijdzeiler als wedstrijd organiserende vereniging. Op zaterdag 24 november 2018 nodigt de Noordzee Club beide groepen uit om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van zeilwedstrijden op de Dag van het Wedstrijdzeilen. Met als ultieme doel het niveau van zeilwedstrijden, en hiermee van de deelnemende zeilers, te verhogen.

Deze Dag van het Wedstrijdzeilen wordt jaarlijks georganiseerd door de Noordzee Club en vindt dit jaar plaats bij Watersportvereniging Braassemermeer in Roelofarendsveen. In de middag wordt er gebrainstormd over de toekomst door terug te kijken op het voorgaande seizoen en vooruit te blikken op het volgende. Aansluitend vindt de uitreiking van de jaarprijzen en Verbondsbezems plaats. 

Dag van het Wedstrijdzeilen

Het doel van deze dag is het niveau van de evenementen in Nederland te verhogen. Over het algemeen spreken zeilers zich graag uit hoe de verschillende wedstrijden en evenementen beter kunnen. Op de steigerborrels komen deze meningen vaak genoeg naar boven, maar wordt er helaas niet altijd iets mee gedaan. De Noordzee Club wil met de Dag van het Wedstrijdzeilen hier een platform voor bieden. Zeilers en evenement organisaties komen samen en gaan in gesprek over verschillende aspecten in het wedstrijdzeilen. Wat kan er beter, hoe haalbaar is dit en wat gaat er wel goed?De samenstellers van het programma zorgen voor actuele thema's uit de zeilwereld. Hoe dit programma er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar het is met zekerheid te zeggen dat er een levendige discussie zal ontstaan onder de aanwezigen. Een inspirerende dag voor iedereen die iets met wedstrijdzeilen heeft.

Uitreiking verbondsbezems

Genodigden sluiten vervolgens aan bij het diner en de prijsuitreiking van de jaarprijzen. De Verbondsbezems worden hier uitgereikt met daarnaast nog een aantal speciaal te vergeven awards. Alle prijswinnaars in de 8 klassen; de eerste, tweede en derde plaatsen, worden gekroond voor hun succesvolle wedstrijdseizoen.

Save the date

Houd zaterdag 24 november 2018 vrij in de agenda, het middagprogramma start rond 13.00 uur en wordt tegen 17.00 uur met een borrel afgesloten. Direct hierop volgt het diner inclusief prijsuitreiking die rond 23.00 uur wordt afgerond. Blijf op de hoogte van updates via het Facebook evenement