Two-handed zeilen in de Heineken Regatta

Het eiland St. Maarten is vrijwel volledig hersteld na de ravage van orkaan Irma. Voldoende mogelijkheden om de regatta uit te breiden.

Heineken Regatta

De 39e editie van de St. Maarten Heineken Regatta ligt in het vooruitzicht. Dit jaar heeft de wedstrijdleiding de two-handed klasse toegevoegd aan de race. De shorthanded klasse is steeds populairder en de organisatie wil graag elk type zeiler de kans geven om van het azuurblauwe water van de Cariben te genieten.

"We introduceren wedstrijdenbanen op maat voor two-handed bemanningen, door banen aan te bieden met minder markers,” vertelt St Maarten Heineken Regatta Racing Director, Paul Miller. “Deze "mini Fastnet"-stijl racen past perfect bij two-handed racen, beter dan de meer klassieke upwind en downwind races die de andere boten zeilen. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe toevoeging een groeiend segment van de zeilgemeenschap zal aanspreken. We kunnen niet wachten om iedereen welkom te heten op St. Maarten om competitief te zeilen en plezier te maken."

Feest en zeilen

Het vlootracen in de diverse klassen blijft uiteraard ook mogelijk. Net zoals het charteren van een zeiljacht, zodat je geen boot hoeft over te varen. Naast de unieke race-ervaring, verzorgt de St Maarten Heineken Regatta vier avonden lang feetsen vol muziek en entertainment van toonaangevende internationale en regionale artiesten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Shaggy, Black Eyed Peas, Kool and the Gang en UB40 - de zeilers kunnen vermaken. Met een koud biertje van de sponsor is het ook komend jaar de hele nacht feest.

Voor meer informatie en inschrijven voor de race, kijk op heinekenregatta.com