Moody presenteert wederom een nieuw model

Moody werd in 2007 overgenomen door de Hanse Group en lanceerde het jaar daarop meteen de Moody 45 DS. Een eigen ontwerp met de cockpit en salon op gelijk niveau.

Moody

Voordat Moody werd overgenomen door Hanse Yachts stond het merk bekend om zijn grote comfort en geperfectioneerde afwerking, met in vrijwel alle modellen een center-cockpit en een relatief hoog vrijboord voor extra ruimte binnenin. Aan de kwaliteit zou niet getornd worden, maar Dixon kreeg wel de opdracht om de nieuwe Moody in een nieuw jasje te steken door een uniek concept te ontwikkelen. Het resultaat uitte zich het eerst in de 45DS, een veel geprezen jacht waarbij de center-cockpit plaats heeft gemaakt voor een dekhuis (de ‘decksaloon’) en een op hetzelfde niveau geplaatste grote overdekte kuip. Niet alleen de stuurstand is daardoor naar het achterdek van de boot verplaatst, maar ook het woongedeelte is zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk op dezelfde verdieping. Het zogenaamde one level living-concept heeft Moody nu ook toegepast op het jongere, maar fors grotere zusje, de Moody 54DS.

Van 54 DS naar 41 DS

Na de uitbreiding met de Moody 54 DS komt Moody nu met de Moody 41 DS. Het schip is standaard voorzien van een keerfok. De vaste bimini met cabrio mogelijkheid over de cockpit en de grote ramen geven een ruim uitzicht rondom het schip. De eigenaarshut is voorien van een ruim kingsize bed. De tweede cabine heeft een dubbel bed en bevindt zich onder de salon. Een tweede badkamer behoort tot de mogelijkheden.

Op Boot Düsseldorf is meer informatie beschikbaar over de Moody’s, bij dealer GT Performance Yachts.