Eco toerisme siert Costa Rica

Costa Rica is een pionier als het gaat om eco toerisme. De beschermde natuur, duurzame hotels en ongerepte kust zijn allemaal prachtige voorbeelden van het groen van dit bijzondere land. En het gaat zelfs nog een stapje verder: ook de stroom is groen.

Costa Rica

Voor het vierde jaar op rij is maar liefst 98% van de energie die in Costa Rica wordt gebruikt, afkomstig uit natuurlijke bronnen. Water, wind en geothermie zorgen er samen voor dat het land bijna volledig op groene energie draait. Een vakantie op deze Midden-Amerikaanse droombestemming is dus dubbel fijn: je geniet van de prachtige omgeving en je weet dat je klimaatvoetstap minimaal is. Pura Vida ten top!

Go green

De rivieren, de wind en de aarde – ze werken allemaal samen om Costa Rica van stroom te voorzien. Afgelopen jaar werd bijna 74% van de energie opgewekt door water, nog eens 15,5% door wind en was de geothermische energie van vulkanen goed voor 8,5%. Groen verblijven doe je in Costa Rica dus niet alleen in een eco lodge, maar voor de maximale natuurbeleving is zo’n duurzame accommodatie wel een absolute aanrader. Neem nou Finca Luna Nueva, middenin het regenwoud met uitzicht op een imposante vulkaan. Alles wat je eet komt bij lokale boeren vandaan en tijdens workshops en tours leer je over het woud en de dieren die er wonen.

Nothing but footprints

In Costa Rica heeft het minimaal beïnvloeden van de natuurlijke omgeving de hoogste prioriteit. Toeristen zijn van harte welkom om te komen genieten van het ongerepte landschap vol vulkanen, regenwouden en stranden, zolang ze maar niet meer dan alleen voetstappen achterlaten. Met het Certification for Sustainable Tourism (CST) programma worden bedrijven in de toeristische sector gestimuleerd om zo duurzaam en groen mogelijk te werken. De laatste twintig jaar is Costa Rica bezig het CST-programma verder uit te breiden naar nieuwe locaties, waaronder de Caribische kust. Groen genieten kan dus op steeds meer plaatsen, van hoog in de bergen tot met je voetjes in het zand met uitzicht op zee.