Zeilen in Kroatië

Published on: 22 juli 2017

Filled Under: Waypoints, Yacht life

Views: 322

De Dalmatische kust is een van de mooiste kustlijnen aan de Mediterraanse Zee en perfect voor een weekend weg op het water. Organisatie Huck Finn Croatia organiseert zeiltrips van drie of meer dagen op een moderne catamaran met schipper die vanaf Dubrovnik naar de Ela ti-eilanden en via verscheidene prachtige locaties naar het schiereiland Peljesac vaart.

13De reis begint in Dubrovnik. Mocht je wat tijd over hebben voor je aan boord stapt is de oude stad zeker de moeite van het verkennen waard. Het iconisch fort Lovrijenac, gebouwd op een 37 meter hoge klif, is een van de meest indrukwekkende en fotogenieke locaties van Dubrovnik. Klim omhoog en geniet van een prachtig uitzicht over de zee die je later die dag met je zeiljacht zal bevaren. Stap vervolgens aan boord van het jacht en geniet vanaf het water van al het moois wat Kroatië te bieden heeft, terwijl de schipper koers zet richting de Elafiti- eilanden.

Elafiti-eilanden

De Elafiti-eilanden zijn de ideale locatie om te genieten van de rust en schoonheid van Kroatië. De archipel bestaat uit zes eilanden waarvan de drie grootste Kolocep, Lpoud en Sipan zijn. Kolocep en Lopud zijn autovrij en dus uitermate geschikt om een weekend te ontsnappen aan de drukte. Wandel over de paden die kriskras door naaldbossen over de eilanden lopen of ontspan op de mooie zandstranden. Het water is er helder en huist een van de hoogtepuntjes van de prachtige eilandengroep: de Blue Cave van Kolocep, een magisch uitziende grot die enkel vanaf het water te bereiken is. Uiteraard is er rond de eilanden ook de mogelijkheid tot watersporten en kunt je – al dan niet onder begeleiding van de schipper – heerlijk zeilen op je jacht voor het weekend.

15Na het bezoek aan de eilandengroep staan ook Nationaal Park Mljet en uiteindelijk het schiereiland Peljesac op de planning. Het park op het eiland Mljet grenst aan twee zoutwatermeren. In het midden van het grootste meer bevindt zich een klein eiland met een voormalig Benedictijnenklooster uit de twaalfde eeuw. De monniken zijn inmiddels vertrokken en het gebouw huist nu een café/restaurant en is te bereiken met zeilboten die vanaf beide kanten van het meer richting het kleine eilandje varen. Het water op het eiland is een stuk warmer dan aan de zeezijden wat zwemmen ook in de wat koudere maanden prettig maakt. Voor een prachtig uitzicht over het gebied is een klim naar de top van een van de bergen (200 meter) een echte aanrader.

Het zeilweekend eindigt in het gezellige dorpje Ston op Peljesac. Gedurende de reis is er op de prachtige locaties genoeg tijd om onder andere te wandelen, fietsen, zeekajakken, snorkelen of te zeilen. Overnachten doet je aan boord van de moderne catamaran. Meer informatie: huckfinncroatia.com

Vorig bericht:
Volgende bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>