Volvo Ocean Race 2017-18: Vestas 11th Hour Racing vierde deelnemer

Published on: 21 maart 2017

Filled Under: Nieuws, Volvo Ocean Race

Views: 601

Vestas 11th Hour Racing is de vierde officiële deelnemer aan de Volvo Ocean Race 2017-18. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het Deense energiebedrijf deelneemt aan de Volvo Ocean Race en komende editie heeft het team een duidelijke duurzaamheidsboodschap.

Aan het roer van Vestas 11th Hour Racing staan Charlie Enright en Mark Towill. Dit duo debuteerde in de laatste editie als schipper en algemeen manager van Team Alvimedica. “Het is een spannende tijd”, aldus Enright. “We hebben een sterke groep van sponsors bijeen weten te brengen. De boot heeft inmiddels in Lissabon de refit ondergaan en is voorzien van de nieuwe bestickering. Het wachten is nu op dat wij overkomen voor de tewaterlating. We werken hard aan de samenstelling van een competitief team op weg naar de start. In april en mei staat een aantal trans-Atlantische oversteken op het programma.”

De Vestas 11th Hour Racing-campagne biedt Vestas een uniek platform voor het uitdragen van zijn visie; de mondiale leider zijn in duurzame energieoplossingen. “De Volvo Ocean Race is voor Vestas een bewezen platform en past strategisch geweldig goed bij ons. Hiermee kunnen we onze nieuwe visie en toonaangevende energieoplossingen in onze belangrijkste markten bevorderen en onze klanten erbij betrekken”, aldus Vestas President en CEO Anders Runevad. Het is ook zeer geschikt voor 11th Hour Racing, een programma van The Schmidt Family Foundation. Deze stichting brengt strategische partnerships binnen de zeilwereld en marine communities tot stand. Dit ter promotie van systematische verandering voor het welzijn van het zeemilieu. “Bovendien geeft onze samenwerking met 11th Hour Racing een zeer sterk signaal af. Twee toonaangevende spelers binnen duurzaamheid, die krachten bundelen ter bevordering van duurzame oplossingen binnen wind en water.”

Wendy Schmidt, medeoprichter van 11th Hour Racing en voorzitter van The Schmidt Family Foundation, voegt toe: “Mark en Charlie hebben zich de afgelopen twee jaren ingezet als ambassadeurs voor 11th Hour Racing. Tijdens de laatste Volvo Ocean Race hebben zij met eigen ogen kunnen aanschouwen op hoeveel manieren vervuiling en plastic afval het zeeleven vernietigen en ons allen bedreigt. Ons partnership met Vestas gaat over inspirerende, positieve verandering in de manier waarop we denken over energie en de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.”

Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>