Vendée Globe update: weinig wind

Published on: 6 januari 2017

Filled Under: Nieuws, Sail en Tallships

Views: 530

Nu de twee leiders van de Vendée Globe de evenaar naderen, mindert Armel Le Cléac’h vaart wegens de lichte wind van de Doldrums. De Franse schipper van Banque Populaire VIII heeft nog maar minder dan 200 nautische mijlen te gaan voordat hij terug is op het Noordelijk halfrond. Alex Thomson ligt na zijn inhaalslag van vorige week nu weer zo’n 320 mijl achter Le Cléac’h, maar hij lijkt wat in het voordeel te zijn: zijn gemiddelde snelheid is bijna 23 knopen ten opzichte van 18.3 knopen voor de Fransman.

Op de derde plek, 770 nautische mijlen ten zuiden van Thomson, zeilt Jérémie Beyou (Maître CoQ) in een niet al te sterke wind en kan daardoor zijn foils niet optimaal gebruiken. Ook Jean-Pierre Dick (StMichel-Virbac) die op de vierde plaats zeilt heeft last van een zwakke wind. Hij strijdt om de vierde positie met de twee zeilers die bijna gelijk opgaan: Jean Le Cam (Finistère Mer Vent) en Yann Eliès (Quéguiner-Leucémie Espoir).

Foto: Armel Le Cleac’h / Vendée Globe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>